Projeksiyon Cihazlarına Olan Talep Bir Yılda Yüzde 99 Arttı - Son Dakika
Teknoloji

Projeksiyon Cihazlarına Olan Talep Bir Yılda Yüzde 99 Arttı

Projeksiyon Cihazlarına Olan Talep Bir Yılda Yüzde 99 Arttı

Türkiye genelinde projeksiyon cihazları ve 50 inçten (127 cm) büyük ekran boyutuna sahip TV’lere olan ilgi hakkında bilgi veren Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, Nisan 2012-Nisan 2013 döneminde projeksiyon cihazı satışlarının yüzde 99 arttığını söyledi.

08.07.2013 11:45

Erdemir, aynı dönemde 50 inç üzeri TV’lere olan talebin ise yüzde 28 artış kaydettiğini belirtti. Ülke genelinde son bir yıl içinde 21 bin adet projeksiyon cihazı satılırken, 115 bin adet de 50 inç üzeri TV satıldı.

Türkiye genelini kapsayan verilere göre, tüketicilerin projeksiyon cihazlarına ve 50 inç (127 cm) ve üzeri ekran büyüklüğündeki TV’lere olan ilgisi son bir yıl içinde dikkat çekici oranda artış kaydetti. Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir’in verdiği bilgilere göre, Türkiye’de 2012 yılının nisan ayından 2013’ün nisan ayına kadar geçen sürede projeksiyon cihazlarına olan talep yüzde 99 oranında arttı. Aynı dönemde ekran boyutu 50 inçten büyük TV’lerin satışında ise yüzde 28’lik bir artış görüldü.

Projeksiyon cihazlarına olan talebin futbol karşılaşmalarının azaldığı yaz aylarında düşüş gösterdiğini belirten Erdemir, “ Futbol heyecanının kızışmaya başladığı eylül ayının gelmesi ile birlikte bu cihazlara olan ilgide belirgin bir artış görülüyor. Başta kafe ve restoran gibi insanların toplu halde maç seyrettikleri mekanlar olmak üzere, evinde projeksiyon cihazını konumlandırmak için uygun yer bulunan tüketiciler de bu cihazlara büyük ilgi gösteriyor. Bu ilginin sonucu olarak da bir yıl içinde kaydedilen yüzde 99’luk artışla ülke genelinde toplam 21 bin adet projeksiyon cihazı satıldığı görülüyor. Mağazalarımızda en çok satılan cihaz markası ise LG” diye konuştu.

Aynı dönemde 50 inç üzeri TV’lere olan talebin yüzde 28 oranında artış kaydettiğini söyleyen Erdemir, “Rakamlar, Nisan 2012 ve Nisan 2013 arasında 1 yıl boyunca Türkiye’de toplam 115 bin adet 50 inç üzeri TV satıldığını, bunun da yarıdan fazlasının teknoloji marketlerinden satıldığını gösteriyor” dedi.

Gold Teknoloji Marketleri hakkında:

1991 yılında Kadıköy, İstanbul’da tek bir mağazayla faaliyetlerine başlayan Gold Teknoloji Marketleri bugün 27 ildeki mağazaları ve Gold.com.tr online satış sitesi ile tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir. Gold Teknoloji Marketleri ‘Hesaplı Teknoloji’nin adresi olarak teknoloji ürünlerini en uygun fiyat ve en avantajlı ödeme koşullarıyla sunmaktadır. İlk 500 Bilişim Şirketi arasında 24. büyük şirket olarak yer almaktadır. Türkiye’nin en büyük 1000 şirketi arasında 334. sıradadır.

Kaynak: Star

Son Dakika Teknoloji Projeksiyon Cihazlarına Olan Talep Bir Yılda Yüzde 99 Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement