Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada 12'si tutuklu 22 sanığa ceza verildi, 10 sanık beraat etti.
Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili 12 tutuklu sanıktan 5'i ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında 5 sanığa ömür boyu hapis cezası verildi.
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında sanıklar masumiyetlerini savundu.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına bugün devam edilecek. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, 12'si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanık yargılanıyor. Duruşma öncesi bilirkişi raporuyla ilgili konuşan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "Sinan'ı kiralık katil Eray öldürdü. Bu kameralarda da açık bir şekilde görülüyor. İlk yazılan bilirkişi raporlarında da var. Bu raporu kabul etmediler, çünkü işlerine gelmedi" dedi.
Sinan Ateş’in öldürülmesine dair davada Sincan Cezaevi çevresinde güvenlik artırıldı.
Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında yarın esas hakkındaki savunmalar alınacak.
Sinan Ateş cinayeti davasında savcılık, azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep ve MHP Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş hakkında suça azmettirmeden dolayı kasten öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış hapis cezası talep etti. Savcılık, 3 sanığın ise beraatini istedi. Davada ayrıca diğer sanıkların da cezalandırılması talep edildi.
Ankara'da suikasta kurban giden Sinan Ateş'in davasında savcı mütalaasını 10 dakika içinde açıklarken, 3 sanığa beraat 5 sanığa ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "Büyük bir karanlık güce karşı savaşıyoruz. Bu yargılamadan paçayı sıyırırlarsa olacaklar gün gibi ortada değil mi?" dedi. Vekillere çağrı yapan Ateş, Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada yargılanan 12 tutuklu sanığın duruşmasında, savcılık esas hakkındaki mütalaasını yarın açıklayacak. Davada tutuklu olan 22 sanıktan 10'u adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Ayrı bir dosya üzerinden devam eden soruşturma ise Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz dahil 17 kişi hakkında yürütülüyor.
10 kişinin tahliye edildiği Sinan Ateş cinayeti davasında ara kararın açıklanmasının ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Vallahi hesaplaşacağız, billahi helalleşmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, eşinin öldürülmesi talimatını İzzet Ulvi Yönter ve diğer MHP'li isimlerin verdiğini iddia etmişti.
Sinan Ateş suikastı davasında mahkeme heyeti ara kararını açıklayarak, aralarında Erdem Karadeniz ve Ufuk Köktürk'ün de bulunduğu 10 sanığı adli kontrol şartıyla tahliye etti. Duruşma sonrasında ara karara sert tepki gösteren Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "Aslında diyorlar ki biz ne diyorsak onu kabul edecek, çizdiğimiz çerçevenin dışına çıkmayacaksın. Çıkarsan seni mahvederiz. Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım! Çizdiğiniz çerçeveyi de paramparça edip ayaklarınızın altına atacağım" dedi.
ESKİ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada, 22 sanığın yargılandığı 5. günün ardından 10 sanığın adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verildi. Tanıkların ifadeleri de dinlendi ve duruşma 19 Temmuz'a ertelendi.
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesine ilişkin davada bugün beşinci celse görüldü. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığı yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye etti. Mahkeme heyeti davayı 19 Temmuz'a erteledi.
Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın beşinci celsesi bugün görülüyor. Ankara'daki duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı. Davayı takip eden ve yaşanan tartışma sonrası dün salondan çıkarılan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bugünkü duruşmada da mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.
ESKİ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada sanık avukatları savunma yaptı. Savunmalarda, sanıkların suçlamaları kabul etmediği, yargılamanın eksik ve hatalı olduğu, olayın ağırlaştırılmış yaralama olarak planlandığı iddiaları dile getirildi.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada, bugün ikinci duruşma yapıldı. Mahkeme başkanı, sanıklardan Ankara Emniyet Müdürlüğü eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'a, telefon şifresini neden açmadığını sordu. Aykal ise ''Başkanım, susma hakkım var diye biliyorum, içerde tutulduğuma dair somut bir delil ortaya çıksın, telefon şifremi paylaşırım.'' yanıtını verdi. Öte yandan duruşma, sanık ifadelerinin ardından yarına ertelendi.
ESKİ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıkların savunmalarında, tetikçi Eray Özyağcı'yı tanımadıklarını, olayın içinde olmadıklarını iddia ettiler. Davada ayrıca sanıkların aralarında bulunduğu kişilere para transferi ve iletişim konuları da ele alındı.
Sinan Ateş davasının bugün görülen ikinci duruşmasında gergin anlar yaşandı. İtirazlar üzerine Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in avukatı Ali Yücel'in salondan atılmasını isteyen mahkeme başkanı, polislerin bu talimatı yerine getirmemesi üzerine "Burada beni bas bas bağırttırıyorsunuz. Neden görevinizi yapmıyorsunuz. Burada talimatı veren benim. Neden gerçekleştirmiyorsunuz?" sözleriyle bir avukatı ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır'ı salondan çıkarttı.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıkların ifadeleri mahkemede dinlendi. Sanıklardan Muratcan Çolak, tetikçi Eray Özyağcı'yı Ankara'ya getirdiğini söyledi. Diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Davada gerginlik yaşandı ve duruşma ertelendi.
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın ikinci duruşması başladı. Dün 8 sanık savunmasını yapmıştı. Bugünkü duruşmada, 14 tutuklu sanığın savunması alınacak. Duruşma, tetikçi Eray Özyağcı'yı Ankara'ya getirdiği iddia edilen tutuklu polis memuru Murat Can Çolak'ın savunmasıyla başladı.
Sinan Ateş suikastı davanın ilk duruşmasında savunma yapan tetikçi Eray Özyağcı, savcılık ve Emniyet'teki ifadesini değiştirerek ''Emri Doğukan Çep'ten aldım'' dedi. Duruşmanın değişen savcısı Durmuş Ali Kaya ile ilgili de çarpıcı iddialarda bulunan Özyağcı, ''Emniyete geldiğim ilk andan itibaren şahsıma yönelik baskı başladı İşkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya 'Devlet Bey'den emir aldıysan söyle' demeye başladı'' ifadelerini kullandı.
30 Aralık 2022'de Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 22 sanıklı davasının ilk duruşması bugün Sincan Cezaevi'nde başladı. MHP adına davaya katılmak isteyen avukatlar İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Pak'ın bu talebi, partinin 'suçtan zarar görmediği' gerekçesiyle mahkeme başkanı tarafından reddedildi.
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması yarın Sincan Cezaevi'nde görülecek. İddianamede, tetikçi ve diğer sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da Sincan Cezaevi'nde başlayacak. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in 17 sayfalık ifadesi iddianameye girmezken, davanın seyrini değiştirecek tutanak ise hala kayıp...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Ateş'i öldürdüğü gerekçesiyle Eray Özyağcı ile tetikçiyi olay yerine getiren ve kaçıran Vedat Balkaya ile Suat Kurt hakkında müşterek fail olarak 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, diğer şüpheliler hakkında da çeşitli suçlamalar bulunuyor.
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, cinayetin azmettiricisi olarak gösterilen Tolgahan Demirbaş'ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Mustafa Ensar Aykal'dan Ateş'in kişisel bilgilerini alarak saldırıyı gerçekleştiren Eray Özyağci'ye verdiği belirtildi. İddianamede, 22 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt'un "Bizim evladımızın katili Meclis'te" çıkışının ardından açıklama yaptı. Ayşe Ateş, cinayetin ardından yapılan ilk açıklamayı hatırlatarak "Aile adına yaptığımız bu iki açıklama dışında söylenen hiçbir söz ailemiz adına söylenmiş değildir" dedi.
Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının değiştirildiği iddiası kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada bazı yayın organları ve sosyal medyada yer alan iddiayı yalanlayarak "Mevcut Cumhuriyet Savcısına ilaveten bir savcı daha görevlendirilerek iki savcının soruşturmayı yürütmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.
Sinan Ateş cinayeti kapsamında tutuklanan 10 kişiden biri olan MHP'li Ufuk Köktürk'ün ifadesi ortaya çıktı. Suikastın azmettiricisi şüphesiyle yakalanan Doğukan Çep ile 2013 yılında Maltepe Cezaevi'nde aynı koğuşta tanıştıklarını belirten Köktürk, cinayetten 1 gün önce Çep'in kendisini arayarak para istediğini söyledi.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesini TBMM gündemine taşıdı. Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, “MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un cinayete dair bilgilerine başvurulmuş mudur?.. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın olayla alakası araştırılmış mıdır, bilgisine başvurulmuş mudur?” sorularını yöneltti.
Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından MHP ve Ülkü Ocakları'ndan herhangi bir taziye mesajı gelmemesi sonrası partide yaprak dökümü başladı. Bu gelişmeler ışığında MHP İstanbul İl Başkanlığı'nda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ateş'in ölümünün ardından Ülkü Ocakları eski Maltepe Şube yöneticisi Ufuk Köktürk'ün adının İl Yönetim Kurulu listesinden çıkarılması dikkat çekti.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.