Depremzedeler Yeni Evlerine Kavuştu - Son Dakika
Yaşam

Depremzedeler Yeni Evlerine Kavuştu

Depremzedeler Yeni Evlerine Kavuştu

Hatay'da depremin vurduğu bölgelerde yapımı tamamlanan 37 köy evi için kura çekimi gerçekleştirildi. Depremzedeler, aylar sonra evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

10.10.2023 18:19  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremin vurduğu Hatay'da yapımı tamamlanan 37 köy evi için kura çekimi gerçekleştirdi. Evlerine kavuşacak depremzede vatandaşlar, aylar sonra mutluluk gözyaşı döktüler.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay'da asrın felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalar aralıksız sürüyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın göreve gelmesinin ardından kentte hız kazanan çalışmalar neticesinde 37 köy evinin yapımı tamamlandı. Hassa ilçesi Sapanözü Mahallesi'nde 12 ve Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 25 köy evi için hak sahipliği çekilişi gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen kura çekilişine Vali Masatlı, Vali Yardımcısı Gökay İçen, Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak, Hatay AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş ve hak sahipleri katıldı. Kura töreninde ilk kurayı Vali Masatlı çekti. Kura çekimi esnasında depremzede vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadılar. Hak sahibi vatandaşlara köy evleri, yarın gerçekleştirilecek programla teslim edilecek.

"297 bin vatandaşımızın hak sahipliğiyle ilgili müracaatlarını neticelendirdik"

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 297 bin vatandaşın hak sahipliği başvurusunda bulunduğu belirterek, "Bu gün Hatay'ımız için çok mutlu ve güzel bir gün. 6 Şubat ve devamındaki depremlerde evi yıkılan veya ağır hasarlı olan 297 bin vatandaşımızın hak sahipliğiyle ilgili müracaatlarını neticelendirdik. Neticelendirdikten sonra da Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzün tarafından kırsal mahallelerimize yapılmış olan konutların hak sahipliğiyle birlikte kura çekme törenine başladık. İlimizde Hassa ilçesi Sapanözü Mahallesi'nde 12 konut Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde de 25 konutun kura çekimini yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, 6 Şubat itibariyle şunu söylemişti; '6 Şubat itibariyle evi yıkılan vatandaşlarımıza biz ev vereceğiz, biz onlara ev yaptıracağız, onların iskanı için her türlü çabayı göstereceğiz' demişti. Bu gün geldiğimiz noktada evi yıkılan ve evi ağır hasarlı olan vatandaşlarımızın evleriyle ilgili kura çekme işlemine başladık. İnşallah yarın itibariyle de evleri teslim ediyoruz" dedi.

"TOKİ evlerimizde 1-2 aya kadar tamamlanıyor"

Yapımı tamamlanan afet konutlarının kuralarının çekilmesine devam edileceğini belirten Vali Masatlı, "Devam edecek bu süreç bu ilk adımdı, bundan sonra bizim kırsal mahallelerdeki evlerimiz ve TOKİ evlerimizde 1-2 aya kadar tamamlanıyor. Belirlemiş olduğumuz hak sahipliği çerçevesinde vatandaşlarımıza bu evleri dağıtacağız. Bizde çok mutluyuz, bizde çok gururluyuz" ifadelerini kullandı.

"Depremde yakınlarımı kaybettim, bu gün içimde acı var ama mutluluk hissediyorum"

Kura çekişi esnasında göz yaşlarına hakim olamayan Vedat Sezer, "Cumhurbaşkanımızdan rabbim razı olsun, AFAD' sağ olsun. Evim, mutfağım olacağı için mutluyum. Çocuklarımda mutlu, mutluluktan konuşamıyorum. Depremde yakınlarımı kaybettim, bu gün içimde acı var ama mutluluk hissediyorum" dedi.

"Evimize kavuşacağız, mutluluk gözyaşları döküyorum"

Depremzede Nahide Sezer, yeni evine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Rabbime çok şükür, ev sahibi olacağız. Rabbim herkesten razı olsun, depremde evimiz gitti. Bu günde evimize kavuşacağız, mutluluk gözyaşları döküyorum" şeklinde konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Depremzedeler Yeni Evlerine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement