Google Gerçekten Çorum'u 'Dünyanın Coğrafi Merkezi' İlan Etti Mi? - Son Dakika
Yaşam

Google Gerçekten Çorum'u 'Dünyanın Coğrafi Merkezi' İlan Etti Mi?

Çorum'da büyük sevince neden olan "Google, dünya yüzeyinin coğrafi merkezini Çorum olarak işaretledi" haberinin gerçek olup olmadığı anlaşıldı.

15.06.2016 17:07  Güncelleme: 21:04

Bir sosyal medya kullanıcısının internette paylaştığı görüntü, Çorumluları çok sevindirmişti. Sosyal medya kullanıcısının yüklediği görüntü; " Google, dünya yüzeyinin coğrafi merkezini Çorum olarak işaretledi" haberlerinin yayılmasına neden oldu. Çorum'da büyük sevinç yaratan bu haberin gerçek olup olmadığı kısa süre sonra anlaşıldı.

SON OLARAK ANADOLU AJANSI TARAFINDAN DA SERVİS EDİLDİ

Türkiye'deki birçok haber sitesinde yayımlanan "Google, Çorum'u dünyanın coğrafi merkezi ilan etti" haberi, son olarak Anadolu Ajansı tarafından da servis edildi.

Google Gerçekten Çorum'u 'Dünyanın Coğrafi Merkezi' İlan Etti Mi?

HABERDE "DÜNYANIN COĞRAFİ MERKEZİ, ÇORUM" DENMİŞTİ

Haberde şöyle denildi:

"Google, dünya yüzeyinin coğrafi merkezini Çorum ili olarak işaretledi.

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından Google'ın haritalama servisi Google Haritalar, dünyanın coğrafi merkezini Çorum kırsalını oluşturan bölge olarak açıkladı.

HABERDE "GOOGLE HARİTALAR TARAFINDAN İŞARETLENDİ" DENMİŞTİ

Şimdiye kadar yapılan hesaplamalarda teorik olarak dünyanın merkezi olan Çorum, Google Haritalar tarafından dünyanın merkezi olarak işaretlendi.

ABD'nin sahil kenti San Diego'dan fizikçi Andrew J. Woods tarafından 1973 yılında yapılan hesaplamalara göre, dünyanın coğrafi merkezi Ankara'nın 150 kilometre güneydoğusu olarak belirlenmişti. 2003'te Holger Isenberg tarafından küresel dijital yükselti modeliyle yapılan yeni bir hesaplamayla ise dünyanın merkezi Çorum olarak açıklanmıştı.

Daha önceden bu merkezin Mısır piramitlerinin yer aldığı bölge olduğu yönünde bazı teoriler de vardı."

Cengiz Özbek

Google Gerçekten Çorum\'u \'Dünyanın Coğrafi Merkezi\' İlan Etti Mi?
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Yaşam Google Gerçekten Çorum'u 'Dünyanın Coğrafi Merkezi' İlan Etti Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • :))): SENİN YAPTIĞINI ÇORUMLU YAPMAZ 19 0 Yanıtla
  • Saygılar: haber doğru olsaydı Nasreddin hoca Akşehir dünyanın merkezi demişti demekki sadece 400km yanılmış 8 0 Yanıtla
  • kuzeyli dosst: hey allahım ya bunlara akıl bana da cukka yı indir bu güzelim aylarda lenn dünyanın merkezi olsan ne orecen çorum lu)) 8 0 Yanıtla

Advertisement