Türkiye'de kalbi olmadan total kalple yaşayan ve elde taşınabilen üniteye bağlanan ilk kadın hasta olan Hülya Usta, Ankara'daki tedavisinin ardından memleketi Amasya'ya döndü.
Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Transpilantasyon ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat ve tedavi sürecinin ardından geldiği Aydınlık köyünde SSPE hastası oğlu 10 yaşındaki Onur'un yanından ayrılmayan Hülya Usta, diğer yandan da kalp nakli olmak için dualar ediyor.
Sırtında taşıdığı 6 kiloluk total kalp çantasıyla evindeki günlük işlerini yapmaya başladığını belirten Usta, "Hastaneye kendimde olmadan gitmiştim. 'Kalp nakli' dediler. Çok korktum. Razı olmadım. Ama sonradan böbrek, karaciğer yetmezliği başladı. Yataktan kalkamaz haldeydim. Mecburen nakile karar verdim. Yapay kalp denildiği zaman normal içerideki kalp zannediyordum. Böyle bir cihazı ben hiç görmedim. Hiç beklemiyordum. Alıştım, zor olmuyor" dedi.
En büyük şansının kendi deyimiyle 'Ruşen' diye bahsettiği doktoru Prof. Dr. Ahmet Rüçhan Akar ve ekibiyle tanışmak olduğunu, şimdi de yeni bir kalbe kavuşmak için dualar ettiğini vurgulayan evli ve 3 çocuk annesi Usta, "Kalp nakli istiyorum. Çok ihtiyacım var. Bir seneden beri bekliyorum. Yapay kalple yaşıyorum. Şarja bağlı. Acil sırasındayım. Her telefon çalmasında bekliyorum. Acaba doktorlardan mı diye" şeklinde konuştu. - AMASYA
Son Dakika › Yaşam › Kalbini Sırtında Yaşıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?