Kütahya'daki Depremler - Son Dakika
Yaşam

Kütahya'daki Depremler

Kütahya\'daki Depremler

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hisarcık ve Simav'daki depremlere ilişkin, "Depremler can veya mal kaybına sebep olmadı ama insanlarımız artçı sarsıntılar yüzünden tedirgin" dedi.

04.05.2012 12:54

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Hisarcık ve Simav'daki depremlere ilişkin, "Depremler can veya mal kaybına sebep olmadı ama insanlarımız artçı sarsıntılar yüzünden tedirgin" dedi.

Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Simav'da 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıların, aradan yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen sürdüğünü söyledi.

Hisarcık'a bağlı Tokat köyünde dün saat 18.20'de kaydedilen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Simav'ın bazı belde ve köylerinde hafif ve orta şiddetli sarsıntılar yaşandığını hatırlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Bölgedeki sarsıntılar gece boyu devam etti. Jandarma, emniyet, bölgedeki kaymakam arkadaşlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 20 kişilik ekipler, bölgede geniş çaplı araştırma yaptı. Herhangi bir can kaybımız yok. Sadece bir eski evin bacasının yıkıldığı bilgisi ulaştı. Depremler can veya mal kaybına sebep olmadı ama insanlarımız artçı sarsıntılar yüzünden tedirgin. Psikolojik olarak çok etkilenmiş durumdalar. Vatandaşların çoğu geceyi dışarıda geçirdi."

Çiftçi, birinci ve ikinci derecede deprem kuşağında yer alan Kütahya'da, yapıların depreme dayanıklı inşa edilmesi ve evlerdeki eşyaların sabitlenmesi gerektiğini ifade etti.

-Vatandaşların çoğu geceyi dışarıda geçirdi-

Simav'da, artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar, park, meydan ve sokaklara, 19 Mayıs 2011'deki depremden sonra temin edip bir süre barındıkları çadırları kurmaya başladı.

Vatandaşlar, psikolojik olarak çok etkilendiklerini ve geceyi dışarıda geçirdiklerini belirterek, artçı sarsıntıların sıklığı ve büyüklüğü azalıncaya kadar çadırlarda konaklayacaklarını ifade etti.

Hisarcık ve yakınındaki Şaphane ilçesinde de vatandaşların çoğu, geceyi park, bahçe ve araçlarında geçirdi. Hisarcık'taki vatandaşların bir bölümü, 1970 yılındaki Gediz depreminden sonra inşa edilen tek katlı deprem konutlarında yaşayan akrabalarının yanına sığındı.

Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, AA muhabirine 5,1 büyüklüğündeki depremden sonra oluşan panik ortamının sürdüğünü söyledi. İlçede tedbir olarak ilk ve orta dereceli okullarla yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildiğini anımsatan Yeşildeniz, kararın belediye hoparlörü aracılığıyla halka duyurulduğunu bildirdi.

Yeşildeniz, depremler yüzünden ilçede can kaybı meydana gelmediğini, bazı kamu binalarında hasar oluştuğunu ve kimi işyerlerinin camlarının kırıldığını ifade etti.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Kütahya'daki Depremler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement