Samsun Nakil Aile Toplantısı - Son Dakika
Yaşam

Samsun Nakil Aile Toplantısı

Samsun Nakil Aile Toplantısı

Medical Park Samsun Hastanesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, 'Kemik İliği Nakli Sonrası Yaşam' adı altında 'Samsun Nakil Aile Toplantısı' düzenledi.
Anemon Hotel'de düzenlenen toplantıya OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk...

09.11.2013 15:39

Medical Park Samsun Hastanesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, 'Kemik İliği Nakli Sonrası Yaşam' adı altında 'Samsun Nakil Aile Toplantısı' düzenledi.

Anemon Hotel'de düzenlenen toplantıya OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, Başhekim Opr. Dr. Hakan Özcan, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıkları Çocuklar Derneği (LÖSAM) Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, OMÜ öğretim üyeleri, ilik nakli yapılan 50 çocuk ve aileleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, "OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastanesi'nde 5 yıl önce başlayan kemik iliği nakli şu anda Samsun'da 2 merkez halinde başarı ile sürdürülmektedir" dedi.

Tedavi sonrası çocukları karşılarında gülerek görmenin çok güzel bir duygu olduğunun altını çizen Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, "Yaklaşık 12 yıldır özel sektördeyim ama bu kadar beni mutlu eden bir tablo olmamıştı. Ailelerinde yüzünde bu gülücüklerin devamının olmasını diliyorum. Üniversitemiz ile biz de 1 yıldır ikinci bir merkez olarak Ankara'nın doğusundaki ilk özel merkez olarak hizmet vermekteyiz. Hocalarımız buraya başladıklarında ve bu fikri verdiklerinde biz yönetim olarak önemli bir hizmet olduğunu düşündük. Daha önce Medical Park ailesi olarak İstanbul'da 2 tane ve Antalya olarak böyle merkezlerimiz vardı. İzmir'den sonra biz dördüncü merkeziz. Şu anda Medical Park bünyesinde 5 tane merkez bulunmaktadır. Özel sektörde bu işi yapmamız farklı bir anlam kazanmıyor. Çünkü kamu sektörü ve özel sektörü bu işi el ele götürüyor. Bunun en güzel örneğini de burada görüyoruz. Başından beri bizi destekleyen OMÜ'ye teşekkür ediyorum. Türkiye'nin her tarafından insanların burada olması bizi mutlu ediyor. Yurt içi akreditasyonu sağladıktan sonra artık kapımızı yurt dışına açtık. Bunun için de dün ilk hastamızı kabul ettik. Libya'dan da nakil hastasını kabul ettik. Yakın zamanda dünyanın çeşitli yerlerinden bizim merkezimize bu tür hastalar gelecek. Bundan sonraki hizmetlerimiz Medical Park olarak bu nakil merkezlerini grup olarak çoğaltmaktır. Samsun'da erişkin kemik iliğini de en yakın zamanda hizmete açıp bu görevimizi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi Çocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Tunç Fışgın 'Nakil sonrası hayata dönüş ve öneriler', OMÜ Tıp Fakültesi İlik Nakil Merkezi Sorumlusu Doç.Dr. Murat Elli 'Donör Olmak' Atakum Rotary Kulübü 2011 Dönem Başkanı Celil Kureda 'Nakil Aile Destek Projesi (NADEP)' ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Samsun Nakil Aile Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement