Üç Ay Sonra Eve Dönüş - Son Dakika
Yaşam

Üç Ay Sonra Eve Dönüş

Üç Ay Sonra Eve Dönüş

Türkiye'nin beşinci yüz ve ilk çene nakilli hastası Recep Sert, nakil sonrası üçüncü sakal tıraşını olacak.

11.10.2013 16:50

Türkiye'nin beşinci yüz ve ilk çene nakilli hastası Recep Sert, nakil sonrası üçüncü sakal tıraşını olacak. Naklin üzerinden 85 gün geride kalırken, Recep Sert, Kurban Bayramı tatilini yeni yüzüyle ailesinin yanında geçirecek.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Recep Sert'e, 18 Temmuz'da Polonyalı turist Andrzej Kucza'nın yüz ile alt ve üst çenesi nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yapılan naklin üzerinden 85 gün geçti. Nakilden bir hafta sonra özel olarak hazırlanan servisteki odasına alınan Sert'i, kardeşi Güven Sert yalnız bırakmadı. Yüzündeki ödemleri gerileyen ve ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilen Sert, evine döneceği günü iple çekiyor.

HASTANE PENCERESİNDEN EL SALLADI

Recep Sert, bugün hastanedeki odasının penceresinden basın mensuplarına yüzünde gülümseme ile el sallayıp 'Tamam' anlamına gelen işaret yaptı. Yaklaşık 10 dakika açık pencereden hava alan Sert, daha sonra odasına geçti.

Günün büyük çoğunu odası ve hastane koridorunda geçiren Sert'in kaşıkla puding, çorba ve yumuşak gıdaları tüketmeye başladığı öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ SAKAL TIRAŞINI OLACAK

Yapılan küçük operasyonlarla daha rahat nefes almaya başlayan Sert'in sakallarının uzadığı ve üçüncü sakal tıraşı olacağı belirtildi. Prof.Dr. Ömer Özkan'ın yapacağı son kontrollerin ardından Recep Sert'in yaklaşık 3 ay önce çıktığı evine yeni yüzüyle geri döneceği bildirildi.

Dönerci ustalığı yapan Sert, 6 yıl önce elindeki tüfeğin ateş alması sonucu çenesinden yaralanmış, çenesinin üçte ikisini, 12 dişini, burnunu kaybetmişti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Üç Ay Sonra Eve Dönüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement