Van Gölü Sahil Yolu Projesi İncelemesi - Son Dakika
Yaşam

Van Gölü Sahil Yolu Projesi İncelemesi

Van Gölü Sahil Yolu Projesi İncelemesi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, sahil yolu ile 1100 dönüm alanda yürütülen park ve rekreasyon çalışmalarını inceledi. İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerini kapsayan 'Sahil Yolu Projesi' ile vatandaşların Van Gölü sahilini daha verimli değerlendirmesi hedefleniyor. Sahil şeridinde ahşap yürüyüş yolu, seyir terasları ve dinlenme alanları inşa ediliyor. Projenin tamamlanmasıyla sahil yolunun Van Gölü'nün gerdanlığı haline geleceği belirtiliyor.

17.07.2023 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, sahil yolu ile 1100 dönüm alanda yürütülen park ve rekreasyon çalışmalarını inceledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerini kapsayan "Sahil Yolu Projesi" ile vatandaşların Van Gölü sahilini daha verimli değerlendirmesi hedefleniyor.

Sahil şeridinde bir yandan alana çakılan direkler üzerine 3 bin 500 metrelik ahşap yürüyüş yolu yapılırken, diğer yandan da seyir terasları ve dinlenme alanları inşa ediliyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen, Vali Balcı, yetkililerden bilgi aldı.

Balcı, çalışmaların tamamlanmasıyla sahil yolunun Van Gölü'nün gerdanlığı haline geleceğini belirterek, "Vatandaşlarımızı Van Gölü ile buluşturacak 10 kilometrelik yolu ve 1100 dönüm rekreasyon alanını sonbaharda bitirip halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. İlimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Van Gölü Sahil Yolu Projesi İncelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement