Verem Savaş Derneği ile Halk Market Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika
Yaşam

Verem Savaş Derneği ile Halk Market Arasında Protokol İmzalandı

Verem Savaş Derneği ile Halk Market Arasında Protokol İmzalandı

Odunpazarı Belediyesi, Halk Market ile Türk Kızılayı arasındaki protokolün iptal edilmesi üzerine Eskişehir Verem Savaş Derneği ile ‘Gıda Bankası Protokolü’ imzaladı.

24.08.2017 15:32

Odunpazarı Belediyesi, Halk Market ile Türk Kızılayı arasındaki protokolün iptal edilmesi üzerine Eskişehir Verem Savaş Derneği ile 'Gıda Bankası Protokolü' imzaladı.

Hayırsever vatandaşların ve iş sahiplerinin Halk Market'e yapacağı ayni yardımlarda vergisel avantajdan yararlanabilmeleri için Odunpazarı Belediyesi ile Eskişehir Verem Savaş Derneği arasında destek hizmet projesi işbirliği protokolü imzalandı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Eskişehir Verem Savaş Derneği Başkanı Av. Özgür Evren Kırdemir'in katıldığı imza töreni, Başkan Kurt'un makamında gerçekleşti. Odunpazarı Belediyesi ile Eskişehir Verem Savaş Derneği arasındaki protolün imzalanmasının ardından konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nin Halk Market Uygulamasının Türkiye'de sosyal Belediyecilik adına örnek bir uygulama olduğunu belirtti.

"Biz görevimizi sürdüreceğiz"

Halk Market'in vergi avantajlarından yararlanan bağışçılara ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Kurt, "Bunu da ilk aşama da Kızılay Derneği'nin Eskişehir Şubesi ile yaptığımız bir protokol ile gideriyorduk. Ancak Kızılay Derneği'nin Eskişehir Şubesi, Odunpazarı Belediyesi ile yapmış olduğu protokolü iptal etti. Bunun sorgulanması, değerlendirilmesi ve takdirini ben Eskişehir halkına bırakıyorum, ama biz aynı protokolü yine kamu yararına bir dernek olan ve tüzüğüne göre gıda bankacılığı yapma imkanı bulunan Eskişehir Verem Savaş Derneği ile gerçekleştiriyoruz. Bağışçılarımız açısından herhangi bir sıkıntı yoktur. Bu anlayışla görevimizi sürdüreceğiz. Ben bize bu konuda destek olan, Verem Savaş Derneğimize ve başkanına özellikle çok teşekkür ediyorum. Bütün Eskişehirlilere bu konuyu duyurmayı da görev biliyorum. Belediye meclisimizde bu protokolü yapma yetkisi vererek, bize destek olmuştur. Belediye meclisi üyelerimize de teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.

"Odunpazarı Belediyesi ile birlikte hareket edeceğiz"

Eskişehir Verem Savaş Derneği'nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu belirten Eskişehir Verem Savaş Derneği Başkanı Kırdemir ise, "Eskişehir Verem Savaş Derneği gerek verem hastalarına gerekse topluma hizmet etmeyi sürdüren bir organizasyondur. Bu kapsamda bizim hastalarımıza yönelik, özellikle Ramazan Ayında gıda yardımlarımız oluyordu. Yıl içerisinde de çeşitli yardımlarımız oluyordu. Bunu Odunpazarı Belediyesi ile birlikte bir protokole bağladık ve birlikte götüreceğiz bundan sonra. Biz kendi hastalarımız için yapılan yardımları da Halk Market üzerinden yapacağız. Diğer bağışlarda da Odunpazarı Belediyesi ile birlikte hareket etmiş olacağız. Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda bu protokolü imzaladık. Biz de Odunpazarı Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Verem Savaş Derneği ile Halk Market Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement