YENİ Parti İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i protesto ettikleri için tutuklanan iki öğrenciye ilişkin Bakan Tekin'e istifa çağrısı yaptı. Özçağdaş, öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını ve Tekin'in görevini bırakmasını istedi.
Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla Mahallesi, İznik Gölü ile Uludağ'ı aynı anda gören manzarasıyla büyükşehirlerde yaşayanların gözdesi oldu. İstanbul ve Ankara'dan gelenlerin arazi satın aldığı mahalleye yerleşenlerin konteyner koyarak bahçe oluşturduğunu belirten mahalle muhtarı, doğal güzellikleriyle öne çıkan bölgede faaliyet gösteren maden şirketine de çevreyi koruma çağrısında bulundu.
TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Borsa İstanbul önünde yapmak istediği açıklamayı Sarıyer Kaymakamlığı'nın eylem yasağı nedeniyle partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptı. Kadıgil, '500 bin insanın parasını çaldılar' diyerek 'O listeyi açıklayacaksınız' çağrısı yaptı.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Mekke Anlaşması'na ilişkin, "Dünden beri bütün milletvekilleri anlaşma metnini arıyorlar Meclis'te, henüz kimsenin eline ulaşmadı" dedi. Baş, "Bu ülkenin yoksul çocuklarının, bu ülkenin emekçilerinin, bu ülkenin gençlerinin İsrail uğruna ölüme gönderilmesine asla izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.
İAÜ Mühendislik Fakültesi'nin COP31 öncesi raporunda İzmir ve Mersin kıyılarında deniz seviyesi yükselmesi, kıyı erozyonu ve ani taşkın riskinin arttığı uyarısı yapıldı. Prof. Dr. Hasan Saygın bu bölgeler için acilen sünger kent ve yeşil altyapı çağrısı yaptı.
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, yurttaşlara çağrı yaparak, "Bizim cesaretimiz onların öfkesini boğacaktır. Teslim olmayacağız. O sandığa varacağız, o seçimi söke söke alacağız. Korkudan uyuyamayanlar var. Koyun başınızı yastığa yatın. Ertesi sabah dirençle kalkın. Biz başaracağız, biz kazanacağız" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "Muhtarlar Günü Buluşması" programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimi zaman dışarıdaki lobileriyle, kimi zaman ekonomik tetikçileriyle, kimi zaman da uluslararası basındaki maşalarıyla üzerimize gelecekler. Pençelerimizi sökmeye, iddialarımızdan vazgeçirmeye çalışacaklar. Allah'ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Hasan Hüseyin Öter, körüklü çizmenin dünyadaki son ustası olarak 65 yıldır deriye şekil veriyor. Öter, kendisinden sonra tekniği sürdürecek çırak bulamamanın üzüntüsünü yaşarken Cumhurbaşkanlığı Müzesi'ndeki çizmesiyle gurur duyuyor.
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Para Politikası Kurulunun 13 Eylül 2007 Tarihli Faiz İndirim Kararının, Kamu Harcamalarının, Başlangıçta Öngörülen Yıl Sonu Bütçe Ödenekleriyle Uyumlu Yönde Gerçekleşeceği Varsayılarak Alındığını, Herhangi Bir Ek Varsayımda Bulunulmadığını Bildirdi.
2004'te İyi Bir Tazminat Alarak Çalıştığı Şirketten Ayrılan ve Dubai'ye İş Kurmak İçin Giden Mehmet Daniş'in Hayatı Bu Şehirdeki Bir Alışveriş Merkezinde Yediği 'Haşlanmış Malezya Mısırı' Sayesinde Değişti.
Susuzluğun, Kuraklığın Pençesinde Kıvranan Türkiye'de Birçok Köy ve İstanbul, Ankara da Dahil Kentte Yapılan Yağmur Dualarına, Son Olarak Önceki Gün de Katolik Cemaati Katıldı.
Çukurova Bünyesinde 46 Yıl Başmüşavirlik Yapan, Pek Çok Tanınmış Grup Şirketinin Kuruluşunda Aktif Rol Oynayan Kemal Ünlü, Kurucu Ortaklık Payının Dağıtılmadığını Öne Sürerek Mahkemeye Başvurdu.
Türkiye 22 Temmuz'da Sandık Başına Giderken, Dünya Medyasının Gözü de Ülkemize Çevrildi. 200'den Fazla Yabancı Basın Mensubu Seçimleri Türkiye'de İzlediler.
AKP'de Seçim Zaferinin Ardından Gözler Yeni Kabineye Çevrildi. Özellikle Ekonomi ile İlgili Bakanlıklarda Önemli Değişikler Bekleniyor.
Nobel Ödüllü Türk Yazar Orhan Pamuk, İtalya'daki Haftalık Haber Dergisi L'espresso'ya, Tamamlamak Üzere Olduğu Yeni Romanı Masumiyet Müzesi Konusunda Bilgi Verdi.
Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimleri Öncesi Isparta Mitinginde Halka Hitap Etti. Ağar, "Üç Ay İçerisinde İklim Değiştirip, Altı Ay İçerisinde Terör Olaylarını Kontrol Altına Alıp Bir Sene İçerisinde de Türkiye'de Terörü Silemezsem Ben Başbakan Olduğumda Siyaseti Bırakacağım" Dedi.
Mayıs 2002'de 25 Yıllığına Kiraladığı Perili Köşk'e 6 Milyon Dolar Harcayan Borusan Holding, Merkezini Salıpazarı'ndan Rumelihisarı'na Taşıdı.
Zincirlikuyu'daki Levent Arazisine Yapacağı Zorlu Center Projesi İçin Uluslararası Bir Yarışma Açan Ahmet Zorlu, "Yaptık Satacağız, Sefahat Süreceğiz Diye Bir Düşüncemiz Yok. 50-100 Yıl Sonrasında Bile Dikkat Çekecek Bir Eser Bırakacağız, Dünyanın Konuşacağı Bir Proje Olacak" Diye Konuştu.
İspanya'nın En Büyük Sanayi ve Dağıtım Gruplarından 22 Milyar Dolar Cirolu Mondragon'un Endüstriyel Mutfak Grubu Fagor, Elektrolux'ten Transfer Edip Genel Müdür Yaptığı 1972 Doğumlu Güçlü Kaplangı'yı Kurduğu İki Fabrikaya Yüzde 20 Ortak Yaptı.
Milletvekili Olabilmek İçin Görevinden İstifa Eden Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in Ardından, AKP'de, İstanbul Aday Listelerinde "Karizma Savaşı" Başladı.
Vestel'in 2 Yılda 20 Milyon Dolar Harcadığı Yakıt Pili Teknolojilerinini Ürünleri Vitrine Çıkıyor.
Tv Yayınlarının Dijital Olarak Tek Vericiden Aktarılmasını Sağlayacak Anten A.ş. Hayata Geçti. İlk Etapta 13 İlde Tv Yayınları Hem Mevcut Analog Sistemle, Hem de Dijital Karasal Olarak 'Paralel' Yayınlanacak. Evlerde Yeterli Sayıda Karasal Dijital Alıcıya Ulaşılınca Analog Yayınlara Son Verilecek. Devlet Bakanı Beşir Atalay, "Yapılacak Tek Kule, Kentlerin Simgesi Olacak" Dedi.
Taksim Metro Sanat Galerisi'nde Kütahya Tanıtım Etkinlikleri Başladı. 'Açılmamış Çeyiz Sandığı' Olarak Nitelendirilen Kütahya, 1 Hafta Boyunca İstanbul'da Tanıtılacak.