100 Bin Alabalık Derelerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

100 Bin Alabalık Derelerle Buluştu

100 Bin Alabalık Derelerle Buluştu

Ardahan merkeze bağlı Çataldere köyündeki Büyük dereye 100 bin adet kırmızı benekli alabalık bırakıldı.

25.07.2012 16:26

Ardahan merkeze bağlı Çataldere köyündeki Büyük dereye 100 bin adet kırmızı benekli alabalık bırakıldı. Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, dereye bırakılan kırmızı benekli alabalıkların büyümeden tutulmaması uyarısında bulundu.

Ardahan'da doğal yaşamın desteklenmesi, yok olan canlı türlerinin neslinin devamının sağlanması için bugün 5 dereye 100 bin yavru kırmızı benekli alabalık bırakıldı. Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Ardahan Şube Müdürlüğü tarafından bugün Ardahan Merkeze bağlı Çataldere köyündeki Büyük Dere'nin köprü mevkiinde bir tören düzenlendi.

Yavru alabalıkların dereye bırakılması etkinliğine Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ile Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve diğer yetkililer katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Mustafa Tekmen, yapılan faaliyetle Rize'deki tesislerde üretilen 100 bin yavru kırmızı benekli alabalığın derelere bırakıldığını söyledi.

Doğal yaşamın desteklenmesi ve yok olan canlı türlerinin devamının sağlanması amacıyla çalışmalar yaptıklarını ifade Tekmen,

"Daha önceleri buradan alınan balıkların yavrusu bugün burada yeniden doğal hayata bırakıldı. Bu hizmetten dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Amacımız bu türün bu doğal derelerde çoğalarak yaşamasını sağlamak" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise, kendisi Ardahan Çevre ve Orman İl Müdürü iken, yavru kırmızı benekli alabalık üretimi için altı yıl önce başlatılan çalışmanın bugün başarıya ulaştığını belirterek, "Bugün de burada bunun meyvesini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bölge doğal yaşam için son derece güzel ve verimli bir bölgedir. Bundan sonra derelerimizde daha çok kırmızı benekli alabalık görme şansımız olacak." diye konuştu.

ALABALIK DERESİ ÜZERİNDE KURULAN TAŞ OCAĞINA TEPKİ

Çataldereli köylüler Büyük Dere mevkiinde kurulan taş ve kum ocağı tesisinin kapatılması için Validen talepte bulundular.

Vali Tekmen,

konuyla ilgili yaptığı konuşmada "Derelerin kirlenmesi için köylüler şikayetlerini dile getirdiler. Duyarlılıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.

Bu konuda yasalarımız uygulanacak. Yasalarımız bir taraftan o engelleri kaldırırken öbür taraftan da böylesi tabii güzelliğin yaşanmasına elbette engel olunmamış olacaktır." dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 100 Bin Alabalık Derelerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement