100 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim - Son Dakika
Yerel

100 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim

100 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim

Kahta ilçesinde İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın desteklediği 'Eğitim ve Sosyal Hayatta Ben de Varım' projesi kapsamında, Kahta Eğitim ve Kültür Derneği'nin yürüttüğü Etüt Eğitim Merkezi'nde 100 öğrenci ders alıyor.

04.01.2012 10:03

Kahta ilçesinde İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın desteklediği 'Eğitim ve Sosyal Hayatta Ben de Varım' projesi kapsamında, Kahta Eğitim ve Kültür Derneği'nin yürüttüğü Etüt Eğitim Merkezi'nde 100 öğrenci ders alıyor.

Kahta Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Çiçek, projenin amaçları hakkında yaptığı açıklamada; "İlçemizin köylerinden gelip ilçemizde okuyan ve kenar mahallelerinde yaşayan, yeterli maddi imkanları bulunmayan ilköğretim ve lise çağındaki öğrencilere sağlıklı çalışma ortamı sağlanması en önemli amaçlarımızdan olmuştur. Bununla birlikte okul başarılarının arttırılmasına yardımcı olmak ve okul sonrası sınavlara hazırlıkta eğitimde fırsat eşitliğini yaymak daha çok ekonomik durumu yetersiz öğrencilerekaynak temini konularında yardımcı olmak amacıyla derneğimiz bünyesinde açılan modern etüt merkezi öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur" dedi.

Çiçek, ayrıca, "Çocuklarımızdaki başarıyı yakalamanın en etkili yolu; düzenli bir şekilde çalışmalarını sağlamaktır. Öğrencilerin başarı düzeyinin yükselmesinde çalışma ortamları büyük önem taşımaktadır. Düzenli bir çalışma ortamına sahip olmayan öğrencilerin ilgisi daha dağınık olacak, kolay bir şekilde ulaşabileceği bilgisayar ve televizyon izlemeye yönelecek, bu durum da öğrencilerin başarısını olumsuz yönde etkileyecektir. Bu tür aksaklıkların yaşanmaması amacıyla derneğimiz tarafından yapılanaraştırmalar sonucu öğrencilere ders çalışabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri bir etüt merkezi sunma çalışmalarına başladık. Bugün öğrencilerin de ilgisi ile karşılanan etüt merkezi öğrencilere sağlıklı, düzenli bir çalışma ortamı sağlamakla birlikte her türlü eğitim materyalleri ile donatılmış halde hizmet vermektedir. Eğitimin sadece okulla sınırlı kalmaması gerektiği fikrinden hareket ederek, boş vakitlerini olumsuz çevrelerde geçiren öğrencilerimizin ve gençlerimizin okuma ve araştırmaalışkanlıklarının geliştirilmesi evde, okulda ve çevrede karşılaşılan sorunların çözümünde şiddete başvurma fikrinin ortadan kaldırılması, çeşitli gezi ve piknikler düzenlenerek ayrıca ödüllü yarışmalar ve değişik aktivitelerle gençlerin sosyal yönlerinin geliştirilmesi, kendini tanıyabilme, bireysel hedeflerini belirleyebilme, yeteneklerini geliştirebilme, bunları kendisinin ve toplumun yararına kullanabilme, planlı çalışma alışkanlığı edinebilme, serbest zamanlarını etkin ve verimli değerlendirebilme,kendine ve çevresindekilere güven duyabilme hedefimiz var" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 100 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement