13 Geyik Doğal Ortama Bırakıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

13 Geyik Doğal Ortama Bırakıldı

13 Geyik Doğal Ortama Bırakıldı
23.03.2012 11:22

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afyonkarahisar 5.Bölge Müdürlüğü Kütahya Şubesi, 13 geyiğin doğal ortama bırakıldığını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü Kütahya Şubesi, 13 geyiğin doğal ortama bırakıldığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, bakanlığın Kütahya şubesi, bakımları için 2004 yılında Dumlupınar Üniversitesi'ne verdiği geyikleri, tekrar geri teslim alarak 6 erkek geyiği Tavşanlı'da doğal ortama, 6 dişi ve 1 de erkek yavru geyiği de, yine doğal ortamlarına bırakılmak üzere Sumsun Vezirköprü Geyik Üretme Merkezi'ne gönderdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, yaptığı açıklamada, "Müdürlüğümüz 8 yıl önce Dumlupınar Üniveristesi veridği geyikleri tekrar geri teslim alarak doğal ortama bırakmıştır. 6 erkek geyik, Tavşanlı Çatak Yaban Hayatını Geliştirme Merkezi'ne bırakılmıştır. 6 dişi ve 1 de erkek geyik yavrusu da, doğal ortama bıkarılmık üzere Samsun'a gönderilmiştir" dedi.

(EFE-

23.03.2012 11: 02: 21

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 13 Geyik Doğal Ortama Bırakıldı - Son Dakika


Advertisement