Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü Kütahya Şubesi, 13 geyiğin doğal ortama bırakıldığını açıkladı.
Edinilen bilgiye göre, bakanlığın Kütahya şubesi, bakımları için 2004 yılında Dumlupınar Üniversitesi'ne verdiği geyikleri, tekrar geri teslim alarak 6 erkek geyiği Tavşanlı'da doğal ortama, 6 dişi ve 1 de erkek yavru geyiği de, yine doğal ortamlarına bırakılmak üzere Sumsun Vezirköprü Geyik Üretme Merkezi'ne gönderdi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, yaptığı açıklamada, "Müdürlüğümüz 8 yıl önce Dumlupınar Üniveristesi veridği geyikleri tekrar geri teslim alarak doğal ortama bırakmıştır. 6 erkek geyik, Tavşanlı Çatak Yaban Hayatını Geliştirme Merkezi'ne bırakılmıştır. 6 dişi ve 1 de erkek geyik yavrusu da, doğal ortama bıkarılmık üzere Samsun'a gönderilmiştir" dedi.
(EFE-
23.03.2012 11: 02: 21
TSI
NNNN - KÜTAHYA
Son Dakika › Güncel › 13 Geyik Doğal Ortama Bırakıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.