14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika
Son Dakika Logo

14 Mart Tıp Bayramı

14.03.2012 14:40

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Sağlıkta Dönüşüm Programının hekimlik kazanımlarını bir bir yok ettiğini ileri sürdü.

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Sağlıkta Dönüşüm Programının hekimlik kazanımlarını bir bir yok ettiğini ileri sürdü.

Bayır, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hekimlerin insanlığa güzel hizmetler sunan bir meslek gurubu olduğunu ifade etti.

Türk hekimlerinin mesleki hizmetlerinin yanı sıra Cumhuriyetin kuruluşunda da önemli görevler üstlendiğine işaret eden Bayır, "Türk hekimleri mesleki açıdan Cumhuriyet tarihinin en zor günlerini yaşamaktadır. Hekimlerimiz kan ağlamaktadır. Son 9 yıldır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı hekimlik kazanımlarını bir bir yok etmektedir" iddiasında bulundu.

Bayır, uygulanan politikalar sonucu hekimlerin gelecek kaygısı içerisine düştüğünü de savunarak, şu görüşleri dile getirdi:

"Mesleğe yeni başlayan asistan hekimler yorgun ve bezgindir. Emekli hekimler geçim derdindedir. Bakanlık hiçbir meslek grubunda olmayan bir uygulama ile hekimlerin alın teri ile elde ettikleri diplomalarını gasp etmiştir. Aile hekimleri sözleşmeli işçiler olmuştur. Pratisyen hekimlerin sosyal hayatları geçici görevlendirmeler ile allak bullak edilmektedir. İş yeri hekimleri ve kurum hekimleri idari baskı altındadır."

CHP olarak sağlık hakkından yana olduklarını ifade ederek, "Halkımızın sağlık alanındaki tüm kazanımlarını korumak ve sürdürür kılmak boynumuzun borcudur" dedi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 14 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika


Advertisement