23. Vergi Haftası - Son Dakika
Yerel

23. Vergi Haftası

Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, "Devlet olabilmenin temeli vergileri alabilmektir."

27.02.2012 13:26

Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, "Devlet olabilmenin temeli vergileri alabilmektir. Vergi zorlama veya yalvarma yoluyla değil, gönül razılığıyla verilmeli" dedi.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Vergi Haftası kapsamında, Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün'ü makamında ziyaret etti.

Ergün, ziyarette yaptığı konuşmada, vatandaşın gelir gider dağılımının doğru yapılıp yapılmadığını inisiyatif alarak kendisinin denetlemesi gerektiğini, fahri gıda ve trafik müfettişleri gibi fahri vergi müfettişinin de olması gerektiğini kaydetti. Ergün, "Devlet olabilmenin temeli vergileri alabilmektir. Vergi zorlama veya yalvarma yoluyla değil, gönül razılığıyla verilmeli" dedi.

Vatandaş olarak herkesin sorumluluğunu bilmesi gerektiğinin önemine işaret eden Ergün, vergisini ödemeyenin, vergi kaçıranın duyarlı vatandaşlar tarafından ihbar edilmesi gerektiğini belirtti.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü ise kayıtlı olup vergisini ödemeyenlerden yana sıkıntıları olduğunu, vatandaşların ise vergi ödememelerine para kazanamamalarını gerekçe göstermelerine rağmen, lüks tüketimlerine de devam ettiklerini anlattı.

Devletin kamu hizmetindeki kalitesinin her geçen gün attığını vurgulayan Sütçü, vatandaşa hizmet noktasında büyük gayret sarf ettiklerini ifade etti.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23. Vergi Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement