27. İtfaiye Grubu Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

27. İtfaiye Grubu Sertifikalarını Aldı

27. İtfaiye Grubu Sertifikalarını Aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TBB işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 27'ncisi tamamlandı.

06.03.2013 11:38  Güncelleme: 11:40

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 27'ncisi düzenlenen programla tamamlandı. Sekapark Özsar Restoran'da düzenlenen sertifika töreninde eğitimlerini tamamlayan itfaiyecilere TBB tarafından çeşitli teçhizatlar hediye edilerek sertifikaları verildi. Büyükşehir ve TBB tarafından düzenlenen eğitim programından şimdiye kadar 780 itfaiye eri mezun oldu.

Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, birim amirleri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen itfaiye erleri katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, "2010 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından gelen itfaiye erlerine eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerle birçok yeni şey öğreniliyor. İlerleyen yıllarla beraber ülkemizin tüm illerinden elen itfaiyecilere bu eğitimlerden geçirmiş olacağız" dedi. Mustafa Çöpoğlu eğitim gören itfaiye erleri ile yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nin (KOBİTEM) uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.

Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 27. İtfaiye Grubu Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement