2B Arazi Sahipleri Tapularını Aldı - Son Dakika
Yerel

2B Arazi Sahipleri Tapularını Aldı

2B Arazi Sahipleri Tapularını Aldı

Kocaeli'de 2B kullanıcısı 24 kişi, Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu'nda yapılan törenle kullandıkları taşınmazların tapusunu aldı.

12.04.2013 16:44  Güncelleme: 16:50

Kocaeli'de 2B kullanıcısı olduğu tespit edilen 24 kişi, Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu'nda yapılan törenle kullandıkları taşınmazların tapusunu aldı. Vali Ercan Topaca, toplam 11 bin 759 taşınmazda 13 bin 157 kullanıcı tespiti yapıldığını, satış ve iade başvuru oranının ise yüzde 99,4 olduğunu kaydetti.

26 Nisan 2012'den önce kullanıcıları tespit edilmiş 2B vasıflı hazine taşınmazlarının kullanıcılarına satış işlemleri, dün Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu'nda yapılan törenle başladı. Vali Ercan Topaca ve Kocaeli Defterdarı Süleyman Dal'ın katılımıyla yapılan törende, Kandıra Ballar köyünden 14, Kurtyeri köyünden 3, Akçabeyli Köyünden 4, Kefken köyünden 1, Gölcük İrşadiye köyünden bir ve İzmit Emirhan köyünden bir vatandaşa kullandıkları taşınmazların tapuları teslim edildi. Törende konuşan Vali Ercan Topaca, toplam 11 bin 759 taşınmazda 13 bin 157 kullanıcı tespiti yapıldığını, satış ve iade başvuru oranının ise yüzde 99,4 olduğunu belirtti.

2B arazi sorununun kangren şeklini aldığını ve sürüncemede kaldığını ifade eden Topaca, Maliye Bakanlığı'nın talimatı ile ülkemizde ilk olarak resmi tapu ile satış işleminin ilimizde yapıldığını söyledi. İlk etapta 24 kullanıcıya tapu verileceğini dile getiren Topaca, "26 Şubat 2012 tarihine kadar başvuruları aldık ve 92 köyümüzde işlemler bitti, satış aşamasına geçildi. Hak sahipleri, satın almak istedikleri taşınmazları tarım amaçlı kullanacaksa satış bedelinden yüzde 50 oranında indirim hakkı kazanacak, tarımsal amaç dışında kullanacaksa 400 metrekareye kadar olan kısımlarda yüzde 50 indirimden faydalanacak. 400 metrekareden fazla olan kısımlarda ise yüzde 30 indirim olacak" dedi.

Topaca, peşin ödemelerde yüzde 20'lik indirim uygulanacağını ve üç ay içerisinde paranın yatırılması gerektiğini kaydetti. Topaca, "Taksitle alınacaksa yüzde 50'lik oranın peşin ödenmesi gerekiyor. Taksitlendirme, 5 yılda 10 eşit taksit ve faizsiz şekilde yapılıyor. Bu tarihi bir fırsat her zaman böyle kanunlar çıkmaz. 2B kullanıcıymış gibi evrak üzerinde oynama yapanların önünü kapattık" diye konuştu. Vatandaşların, kendilerine ulaşan tebligatlardaki ödeme şekillerinden birisini tercih etmesi gerektiği ve üç ay içerisinde ödemeleri yaparak üç adet vesikalık fotoğrafları ile Kocaeli Defterdarlığı Emlak Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiği belirtildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2B Arazi Sahipleri Tapularını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement