3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı Kılıç: "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarının dönüm noktası olarak düşündüğümüz evde bakım hizmeti ve evde bakım ücreti hizmetinin hayata geçmesi bizi ve en...

03.12.2013 18:24

Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı Serhat Kılıç, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarının dönüm noktası olarak düşündüğümüz evde bakım hizmeti ve evde bakım ücreti hizmetinin hayata geçmesi bizi ve engelli vatandaşlarımızı mutlu etmiştir" dedi.

Beyazay Derneği Bayburt Şubesi ile Özel Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezince, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Şair Zihni Kültür Merkezi'nde  düzenlenen programa, Bayburt Belediye Başkan Vekili Şahin Kızılaslan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir ile davetliler katıldı.

Kılıç, işitme engelli öğrenci ve öğretmenin işaret diliyle okuduğu, "Bana Bir Masal Anlat Baba" şarkısı ile başlayan programda yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların sosyal devletin gereği sağlık, eğitim ve istihdam gibi temel haklardan tam ve eksiksiz olarak yararlanabilmeleri gerektiğini belirtti.

Engelli olmanın sadece bir sağlık sorunu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Kılıç, "Bu konunun aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik boyutları da gözardı edilmemelidir. Engelli vatandaşlarımızın sorunları toplumun bütün kesimlerince dikkate alınmalı ve herkes toplumun birer ferdi olarak bu konunun çözümü noktasında üzerine düşeni yapmalıdır" diye konuştu.

Kılıç, Türkiye'de son dönemlerde engelli vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının geliştirilmesi amacıyla önemli mesafeler alındığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Anayasamızda yapılan değişiklikle engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağlanmıştır. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarının dönüm noktası olarak düşündüğümüz evde bakım hizmeti ve evde bakım ücreti hizmetinin hayata geçmesi bizi ve engelli vatandaşlarımızı mutlu etmiştir. Bu çok özel ve anlamlı gün dolayısıyla toplumun her kesimini engelli kardeşlerimiz için daha fazla sorumluluğa ve hassasiyete davet ediyorum."

Program, daha sonra engelli öğrenciler ve öğretmenleri tarafından hazırlanan sema ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement