3. Van Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı - Son Dakika
Yerel

3. Van Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı

3. Van Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Köylerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlarımızın tekrar köylerine, yaylalarına dönmesiyle hayvancıkta istediğimiz o noktayı yakalamış oluruz" dedi.3.Van Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın açılışına katılan Vali...

23.05.2013 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Köylerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlarımızın tekrar köylerine, yaylalarına dönmesiyle hayvancıkta istediğimiz o noktayı yakalamış oluruz" dedi.

3. Van Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın açılışına katılan Vali Karaloğlu, son dönemde çıkan teşvik kararnamesiyle 6. ve en avantajlı bölge içinde yer aldığını söyledi.

Son dönemde yaşanan gelişmelerin en büyük teşvik olduğunu anlatan Karaloğlu, terörün bitmesiyle kentin yatırım açısından avantajlı bir duruma geldiğini ifade etti.

Karaloğlu, tarım ve hayvancılığın kentin lokomotif sektörlerinden biri olduğuna işret ederek, şöyle konuştu:

"Bu sektörün geliştirilmesine yönelik yapılacak her türlü faaliyeti önemsiyoruz. Özelikle her sene yapılamasını arzu ettiğimiz tarım, hayvancılık ve gıda fuarının hem kentimize hem de bölgemize katkı sağlayacağını temenni ediyoruz. 30 yıldır bölgede yaşanan sıkıntıdan dolayı hayvancılığımız geçmişte olduğu noktadan bir hayli geriye düşmüştür. Son 4-5 yıldır hayvancılıkta ciddi bir artış var. Özellikle küçükbaş hayvancılığımız 2,5 milyonu geçti."

Van'da geçmiş yıllarda 6,5 milyon küçükbaş hayvan bulunduğunu anımsatan Karaloğlu, tarım sektöründe de önemli gelişmelerin yaşandığını dile getirdi.

Karaloğlu, Gevaş ilçesinde 20 çeşit sebze üretildiğine değinerek, "Bunu iyi kullanmamız lazım. Bu yıl ilk defa Van'dan Rusya ve Almanya'ya sebze ihracatı yapılacak. Geldiğimiz nokta çok önemli. İş adamlarımıza şu çağrıyı yapıyoruz. Van artık yatırım yapılacak kıvama geldi. Van'da yatırım yapmama noktasında bir mazeretiniz kalmadı" diye konuştu.

Van Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Doğar ise bölgede geçmiş yıllarda yaşanan çatışmalardan kaynaklı hayvancılık ve tarım sektöründe düşüş olduğuna dikkati çekerek, "Bu düşüş aynı zamanda işsizliğin, yoksulluğun ve birçok sorunun da büyümesine neden olmuştur. Bununla beraber yaylaların yasaklanması ve tarım alanlarının giderek azalmasıyla birlikte bölgede tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini kesen Vali Karaloğlu ve davetliler, fuara katılan firma temsilcilerinden bilgi aldı.

Fuarın, 26 Mayıs'a kadar açık kalacağı bildirildi. - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Van Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement