"4. Kariyer Günleri" Başladı - Son Dakika
Yerel

"4. Kariyer Günleri" Başladı

"4. Kariyer Günleri" Başladı

Ordu Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ve işverenler, iş arayanlar ve öğrencileri buluşturmayı amaçlayan "Kariyer Günleri"nin 4'üncüsü düzenlendi."4.Kariyer Günleri" etkinliğinin başlaması nedeniyle, ODÜ...

08.05.2013 12:40

Ordu Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ve işverenler, iş arayanlar ve öğrencileri buluşturmayı amaçlayan "Kariyer Günleri"nin 4'üncüsü düzenlendi.

"4. Kariyer Günleri" etkinliğinin başlaması nedeniyle, ODÜ Ordu Meslek Yüksekokulu'nda tören düzenlendi. Törene, Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, İş-Kur Ordu İl Müdürü Mehmet Döktür, daire müdürleri, ODÜ öğretim görevlileri, işadamları, sanayiciler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, Türkiye'nin yıllardır kalifiye elaman açığını gidermediğini belirterek, "Bizler sık sık protokol gereği birçok programa katılırız. Bir çoğu gereksiz, bu olmasa da olur dediğimizi birçok etkinliğe katıldığımızı hepiniz biliyorsunuz. Ama bugün bu etkinliklerden daha farklı gerçek manada değer taşıyan değer ifade eden güzel hizmetler üreten bir etkinlik nedeniyle bir aradayız. 4'üncüsünü düzenlenen bu kariyer günlerinin bundan sonra her yıl hatta yılda birden fazla yapılmalıdır. Çünkü buna ihtiyaç var. Biz dünyanın en büyük 16'ıncı ekonomisiyiz. Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılında yani 2023'de dünyanın en büyük 10. Ülkesi arasına girmiş olacağız. Bu hedefe ulaşacağımıza hepimiz inanıyoruz. Böyle güçlü bir ekonominin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi de kalifiye elamandır. Maalesef bu zamana kadar bu açığı gideremedik. Çocuklarımızın birçoğunu meslek eğitimine yönlendirmeliyiz. Küçük bir kısmını üniversitelere göndereceğiz. Bu hayata geçmedi ve hale ciddi bir eksiklik var. Son yıllarda bu açığı kapatmak için meslek yüksek okullarının sayısı giderek arttı. Bu da güzel bir oluşum. Bugün bu okulumuzun öğrencilerini sanayicilerin emrine sunacağız. Sanayicilerimizin hizmetine sunacağı bir günde birlikteyiz" diye konuştu.

İş-Kur Ordu Şube Müdürü Mehmet Döktür ise, "8 tane meslek yüksek okulu 60'a yakın firmamız bu etkinliklere katıldı. Bizim amacımız Ordu'da ki üniversiteli gençlerimizi Ordulu iş verenler ile tanıştırmak onları en iyi işe yerleştirmektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 2012 yılında en fazla işçi istihdam eden firmalara, plaket verildi. Plaket töreninin ardından uzak doğu sporu ve halk oyunları gösterisi yapıldı.

Törenin ardından, Ordu Meslek Yüksekokulu kampüs alanı içinde, eğitimden sağlığa, turizmden gıdaya, ahşaptan tekstile kadar her alandan, her sektörden 60'a yakın firma ve kurumun açtığı stantlar, Vali Yardımcısı Ömer Adar ve protokol mensupları tarafından tek tek gezildi.

2 gün sürecek olan "4.Kariyer Günleri" etkinliği, düzenlenecek seminer, panel ve konferanslarla devam edecek. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '4. Kariyer Günleri' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement