4 Okula Hemsball Malzemesi - Son Dakika
Yerel

4 Okula Hemsball Malzemesi

4 Okula Hemsball Malzemesi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Hemsball sporunu geliştirmek amacıyla Türkiye Herkes için Spor Federasyonu’nun gönderdiği Hemsball malzemelerinin 4 okula dağıtıldığı bildirildi.

19.11.2015 11:25

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Hemsball sporunu geliştirmek amacıyla Türkiye Herkes için Spor Federasyonu'nun gönderdiği Hemsball malzemelerinin 4 okula dağıtıldığı bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün girişimleri sonucu Türkiye Herkes için Spor Federasyonu'ndan temin edilen Hemsball malzemeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Ali Osman Kılıç tarafından Atatürk ve Cumhuriyet İlkokulları ile Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Şehitler Ortaokulu müdürlerine teslim edildi.

Hemsball oyununun her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalı olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Ali Osman Kılıç," Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Hemsball spor branşı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin psikomotor gelişimlerini destekleyerek, zihinsel koordinasyonu sağlar. Denge, odaklanma ve konsantrasyon gelişimi sağlar. Refleksleri geliştirir. Aile bireylerine ve topluma spor bilinci ve esneklik kazandırır. Yaşlıların fiziki aktivitelerini arttırarak sağlıklı yaşamlarına destek olur. Bu sporu yaygınlaştırmaya ilk olarak ilçe merkezimizdeki 4 okulumuzla başladık. İleriki süreçlerde bu sayıyı daha da çoğaltmayı amaçlıyoruz" dedi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4 Okula Hemsball Malzemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement