5 Nisan Avukatlar Günü - Son Dakika
Yerel

5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

04.04.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Mahmut Oltan Sungurlu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, Başkan Yardımcısı İbrahim Ercan Çobanoğlu, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, avukatlar ve gazeteciler katıldı.

Burada gazetecilere bazı açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Baro Başkanı Taştan, bu yılki Avukatlar Günü'nün şanssız başladığını, İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı birkaç gün önce teröre kurban verdiklerini belirterek olayı ve arkasındakileri baro olarak kınadıklarını söyledi.

İstanbul Adliyesindeki terör eyleminden sonra Türkiye'de avukatlara dönük bir suçlamayla karşı karşıya olduklarını belirten Taştan, avukatına güvenmeyen ve avukatını terörle yan yana getirmeye çalışan bir anlayışı kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizdi. Yargının iddia, muhakeme ve savunmadan oluşan üç ayağı bulunduğunu kaydeden Taştan, savunma olmadan bir yargının düşünülemeyeceğini belirterek avukatlık mesleğinin halkla iç içe bir meslek olduğunu, yargıda vatandaşa en yakın ayağın avukatlık olduğunu söyledi.

"HAKİM VE SAVCIYA HANGİ UYGULAMA VARSA AVUKATTA DA O UYGULAMA OLMALI"

"Hakim ve savcıya hangi uygulama varsa avukatta da o uygulama olmalı" diyen Taştan, birkaç gün içerisinde Türkiye Barolar Birliği'nin tüm baroları olağanüstü toplantıya çağıracağını ve bu konuları gündeme getireceğini dile getirdi. Taştan, avukatların adliyeye giriş çıkışlarında daha katı kuralların düşünüldüğünü, üstlerinin ve çantalarının aranması gibi birtakım uygulamaların mesleğin onurunu zedeleyeceğini, avukatları üzeceğini ve dolayısıyla da halkın savunma gücünü zayıflatacak uygulamalar olacağını savundu. Taştan, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak Gümüşhane'de ve Bayburt'ta adliyelere giriş çıkışlarda herhangi bir sorun yaşamadıklarını fakat yeni uygulamayla ilgili Pazartesi günü her iki ilin Cumhuriyet Başsavcısı ile konuyu görüşeceklerini sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Nisan Avukatlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement