5. Sergisini Eşinin Doğduğu Evde Açtı - Son Dakika
Yerel

5. Sergisini Eşinin Doğduğu Evde Açtı

5. Sergisini Eşinin Doğduğu Evde Açtı

Uşak'ta dün başlayan "Kurtuluş Haftası" etkinlikleri kapsamında, İslamoğlu evinde 5.kişisel sergisi açan ressam Sema Özenirler açılışta katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

29.08.2013 17:50

Uşak'ta dün başlayan "Kurtuluş Haftası" etkinlikleri kapsamında, İslamoğlu evinde 5. kişisel sergisi açan ressam Sema Özenirler açılışta katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Ressam Sema hanımın eşinin ailesi tarafından Uşak Belediyesi'ne bağışlanan ve belediye tarafından restore edilen İslamoğlu Evi'nde yapılan açılışa Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi, Belediye Bakanı Ali Erdoğan ve eşi, Uşak Jandarma Komutanı Fuat Kömürcü ve eşi, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, ressam Sema Özenirler'in yakınlarının ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Özenerler "Uşak için önemli bir haftada ailemiz için anlamı çok büyük olan bu mekanda, böyle güzel bir sergi açabilme fırsatı verdiği için Belediye Başkanımıza, belediye çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Eşim bu evde doğup büyüdü. Geçen yıl Necati Cumalı'nın İzmir Urla' daki evinde sergi düzenlemiştim. Oradan esinlenerek bu senede Uşak'ta eşimin doğup büyüdüğü, benim ise çocukluğumun geçtiği bu evde açmak istedim. Sergim 39 eserden oluşuyor. Bugün Uşak'ta açmış olduğum 5. kişisel sergim. Halen çalışmalarıma devam ediyorum. Buradan genç kardeşlerime seslenerek 'Gençler sanatla ile uğraşsınlar istiyorum'. Sanatın her türünü seviyorum. Aynı zamanda koro çalışmalarıyla da uğraşıyorum" dedi.

Ressam Sema Özenirler'in konuşmasından sonra serginin açılış kurdelesi protokol eşleri tarafından kesildi ve resim sergisi gezildi. Ressam Özenirler, sergi gezilirken anılarını anlatırken o günleri yeniden anarak gözyaşlarını tutamadı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5. Sergisini Eşinin Doğduğu Evde Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement