500 Yıllık Çınar Ağacı Altında Etkinlik - Son Dakika
Yerel

500 Yıllık Çınar Ağacı Altında Etkinlik

Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler okumanın çok önemli olduğuna işaret ederek, "geçmişle günümüz arasında kültürel bir bağ kuran en önemli araç kitaptır" dedi.

27.03.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler okumanın çok önemli olduğuna işaret ederek, "geçmişle günümüz arasında kültürel bir bağ kuran en önemli araç kitaptır" dedi.

Kaymakam Kendüzler, Kütüphane Haftası dolayısıyla, ilçenin sembolü olan 500 yıllık çınar ağacının altında yapılan okuma etkinliğinde yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi:

"Şu an gölgesinde oturduğumuz ve ilçenin sembolü olan 500 yıllık çınar ağacı, nasıl ki geçmiş ile şu an arasında tarihsel olarak bir bağ kuruyorsa, geçmişin fikirlerini, düşüncelerini, deneyimlerini günümüze taşıyan, geçmiş ile günümüz arasında kültürel bir bağ kuran en önemli araç da kitaplardır."

Kendüzler, şunları kaydetti:

"Bir ülkenin kalkınmışlık oranı o ülkenin kitap okuma oranıyla doğru orantılıdır. Kitap okumanın yanı sıra, kitaplardan edindiğimiz bilgi, beceri ve deneyimleri günlük hayatımızda yeri ve zamanı geldiğinde kullanabilmeliyiz. Kitaplardan en iyi şekilde yararlanabileceğimiz yer olan ilçe kütüphanemiz, Belediyemizin katkılarıyla halkımız için daha kullanışlı, tertipli ve düzenli bir hale getirildi. Burada bulunan görevli arkadaşlarımızla beraber kütüphanemiz ilçe halkımıza bundan sonra daha iyi hizmet edecektir. Tüm ilçe halkımızı kütüphanemizi kullanmasını ve bol bol kitap okumasını tavsiye ediyorum."

Kaymakam Kendüzler, konuşmasını şair Bahattin Karakoç'un ünlü şiiri

'Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman' adlı şiirini okuyarak tamamladı.

Program kapsamında ilk olarak 30 dakikalık kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu bu etkinliğin ardından kutlama programına geçildi. Kutlama programında Kütüphane görevlisi Kadir Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında kitapların, toplumun düşüncel güneşi olduğunu ifade etti.

Şair Bahattin Karakoç ise hayatı boyunca hiçbir zaman okumayı ihmal etmediğini, okumaktan bundan büyük keyif aldığını belirtti.

Hayatı boyunca sayısız memleketler gezdiğini ifade eden şair Karakoç, şunları dile getirdi:

"İlk defa Tut'a geldim. Burada bulunduğu süre içerinde Tut'u ve Tut halkını çok sevdim. İlerleyen zamanlarda mutlaka tekrar gelmek istiyorum. Burada çocukların ellerinde kitapları görmekten çok mutlu oldum, okumak sizlerin köşe taşlarınız, geleceğiniz, sizin alın yazınız. Okumayla hiç bir şey kaybetmezsiniz ama çok şey kazanırsınız."

Yapılan konuşmaların ardından Bahattin Karakoç ve beraberindeki şair ve fotoğraf sanatçısı Yasin Mortaş'a Kaymakam Kendüzler, tarafından birer teşekkür plaket verildi.

Kutlama programı en çok kitap okuyan İlçe Mal Müdürü Vedat Akıllı ve öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle devam etti.

Program, halk oyunları minikler il birinciliğini kazanan Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterilerinin yapılması ile sona erdi.

Programın sonrasında, konuklar ve öğrenciler ilçe halk kütüphanesine gitti. Kütüphaneyi çok beğendiğini söyleyen şair Bahattin Karakoç, buraya kitaplarını gönderme sözü verdi.

Düzenlenen programa, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cengiz Şahin, İlçe Belediye Başkan Vekili Cemil Topçu, daire amirleri, il genel meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 500 Yıllık Çınar Ağacı Altında Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement