600 Yıllık Hacı Sinan Külliyesi Restore Edilecek - Son Dakika
Yerel

600 Yıllık Hacı Sinan Külliyesi Restore Edilecek

600 Yıllık Hacı Sinan Külliyesi Restore Edilecek

Bayındır Belediyesi tarafından ilçede yapılan restorasyon çalışmalarına Bayındır'ın simge tarihi eserlerinden Hacı Sinan Külliyesi de eklendi.

01.08.2013 16:14  Güncelleme: 16:20

Bayındır Belediyesi tarafından ilçede yapılan restorasyon çalışmalarına Bayındır'ın simge tarihi eserlerinden Hacı Sinan Külliyesi de eklendi. Bayındır Camii mahallesinde bulunan külliye, ramazan ayı nedeni ile halkın kullanımında olduğu için restorasyonun Ramazan Bayramı sonrasında devam edeceği bildirildi.

"GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKMAYANIN GELECEĞİ OLAMAZ"

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, tarihi külliyenin restorasyonuna başlanması dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bizler göreve geldiğimizde atalarımızın bizlere emanet olarak bıraktığı tarihi eserlere sahip çıkacağız diye halkımıza söz vermiştik. Bu amaç doğrultusunda yoğun bir restorasyon çalışması başlattık. Tarihi Tekel Hanı, Eski Hükümet Konağı, Belediye Hizmet Binası ve Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi, Hasan Hulki YÖNT Aşevi ve Kültür Merkezi (Eski Atlas Sineması) ve son olarak 517 yıllık bir tarihe sahip Hacı Sinan Külliyesi'nin restorasyonuna başladı. Bayındır'ın simgesi olan tarihi külliyenin restorasyonu bittiğinde, külliyeyi ecdadımızın bize bıraktığı bir şekilde gelecek nesillere bırakacağız. Tarihi eserler, binalar ve tarihi yapılar bir şehrin kimliğidir. Bayındır'ın tekrar tarihi kimliğine kavuşması için restorasyon çalışmalarını önemsiyoruz"

15. YÜZYIL ESERİ

Birden fazla tarihi yapıdan oluşan külliyeyi 1496 yılında Mevlana El-Hac Mehmet Sinan Çelebi tarafından yaptırılmış. Külliye içinde er alan cami, medrese, hamam, meşruta, imarethane, dar-ül kurra ve hamamdan oluşan külliyede günümüze sadece camii, medrese, meşruta ve hamam ayakta kalan yapılar arasında. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 600 Yıllık Hacı Sinan Külliyesi Restore Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement