736. Karaman Türk Dil Bayramı - Son Dakika
Yerel

736. Karaman Türk Dil Bayramı

736.Karaman Türk Dil Bayramı etkinlikleri, Ermenek ilçesine bağlı Balkusan köyündeki törenle sona erdi.

13.05.2013 17:22

736. Karaman Türk Dil Bayramı etkinlikleri, Ermenek ilçesine bağlı Balkusan köyündeki törenle sona erdi.

Etkinlikler kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Türbesi'nin ziyaret edilmesinin ardından, tören alanında tiyatro sanatçıları tarafından "Türk Dili Fermanı" okundu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, törende yaptığı konuşmada; dil, sanat ve kültürün, milletin temel unsurları olduğunu söyledi.

Özellikle dilin, sadece iletişim aracı değil, aynı zamanda kültürel birikime en önemli katkıyı sağlayan bir olgu olduğunu belirten Arıcı, "Dil canlıdır diyoruz. Çünkü dil, durağan olmaktan ziyade, halkla birlikte gelişmekte ve kendini günün şartlarına uyarlamaktadır" dedi.

Arıcı, toplulukları millet yapan en önemli kavramlar arasında yer alan dilin, nesilden nesile aktarılarak sürekli canlı tutulduğuna dikkati çekti.

İlk insanlardan günümüze kadar dilin, hayatın temel parçası olduğunu vurgulayan Arıcı, şunları kaydetti:

"Destanlar, ağıtlar, türküler ve şiirler, dil ile hayat bulmuştur. Yaklaşık 8 bin 500 yıllık geçmişi bulunan Türk dili, Balkanlar'dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan ortak değerlerimizden birisidir. Ecdadımız, Türkçe'nin gelişmesine ve korunmasına büyük katkı sağlayarak, onu bizlere emanet etmiştir. Yunus Emre, Aşık Paşa, Karamanoğlu Mehmetbey ve nicelerinden aldığımız emaneti koruyarak, gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizdendir. Bu etkinliği düzenleyerek, görevimizi bir parça da olsa yerine getirebiliyorsak, ecdadımıza layık birer evlat olabilmişiz demektir. Bu vesileyle Türkçe'nin yaşatılmasına ve gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Vali Murat Koca ise Türkçe'ye 736 yıldır başkentlik yapmış Karaman'a, bu onur ve şerefi kazandıran Karamanoğlu Mehmetbey'i anmak için bir arada olduklarını dile getirdi.

Etkinliklerde yer alan konser, Reyhanlı'daki bombalı saldırılar nedeniyle iptal edildi.

Programa, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Ermenek Kaymakamı Hüseyin Sayın, Karaman İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır ve vatandaşlar katıldı. - KARAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 736. Karaman Türk Dil Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement