772 İşyerinin Hak Sahipliği Düşürülecek - Son Dakika
Yerel

772 İşyerinin Hak Sahipliği Düşürülecek

772 İşyerinin Hak Sahipliği Düşürülecek

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dilaver, bin 276 kalıcı işyerleri için getirilen yasal düzenlemeden yaralanmak isteyenlerin son başvuru tarihinin 12 Ekim olduğunu söyledi.

25.09.2012 11:23  Güncelleme: 11:40

İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Dilaver, Sakarya'da depremler sonrası yapılan bin 276 kalıcı işyerleri için getirilen yasal düzenlemeden yaralanmak isteyen hak sahipleri için son başvuru tarihinin 12 Ekim

olduğunu belirtti.

Dilaver, 17 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde yaşanan deprem felaketi sonrası kalıcı konutların yapıldığı 4 ayrı bölgede, 17 blokta bin 276 işyerinin inşa edildiğini belirtti. Bu işyerlerinin hak sahiplerinden borçlanmada bulunmayan, hiç ödeme yapmayan veya üst üste 3 taksit ödemeyen 772 adet işyerinin hak sahipliğinin düşürüleceğini belirten Dilaver, düzenli taksit ödemesi yapan 426 hak sahibinden 32'sinin de haklarından feragatte bulunduğunu kaydetti.

7269 sayılı kanun gereği hak sahibi kabul edilen ailelere verilmek üzere, Başbakanlık Proje Uygulama Birimlerince yaptırılan işyerlerinden, ödeme yapan-yapmayan, feragat eden ve boş kalanlara ait yeni bir yasal düzenleme yapılmıştı.

1999 depremleri sonucu işyerleri ağır hasar gören ve 7269 sayılı Kanuna göre işyeri hak sahibi kabul edilip işyerlerini teslim alan afetzedelerden bu güne kadar Ziraat Bankası Adapazarı Şubesinde bireysel borçlandırma işlemlerini yapmamış olanlar ile bireysel borçlandırmasını yapmakla birlikte vadesi geçmiş 3 taksiti olanların ve taksitlerini ödemekle birlikte işyeri hak sahipliğinden feragat etmek isteyenlerin hak sahipliği düşürülecek.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Dilaver yaptığı açıklamada, "İlimiz ve çevresinde 17 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 yaşanan deprem felaketi sonrası kalıcı konutların yapıldığı 4 ayrı bölgede, 17 blokta bin 276 işyeri inşa edilmiştir. Atıl vaziyette olan bu kalıcı iş yerlerinden hak sahibi olanlar ve hak sahipliği devam edenler için yasal düzenleme getirilmiş olup, kalıcı işlerlerinin kamuya kazandırılması amaçlanmıştır. Hak sahiplerine ödedikleri meblağ yasal faiziyle birlikte geri verilerek işyerinin geri alınması öngörülmüştür. Buna göre borçlanmada bulunmamış, hiç ödeme yapmayanlarla, üst üste üç taksit ödemeyen 772 adet işyerinin hak sahipliği düşürülecek olup, düzenli taksit ödemesi yapan 426 adet hak sahipliğinden 32'si feragat ta bulunmuştur. Başvuru yapacakların 12 Ekim tarihi mesai bitimine kadar Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne dilekçeleri ile birlikte ödeme yapan hak sahipleri dilekçe ekine makbuzlarını koyarak şahsen başvurmaları gerekmektedir" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 772 İşyerinin Hak Sahipliği Düşürülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement