8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kadınların toplumun en değerli varlıkları olduğunu bildirdi.

09.03.2013 16:55

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kadınların toplumun en değerli varlıkları olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzelbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, belediyede çalışan kadın personelle Meclis Salonu'da bir araya geldi.

Belediyede çalışan kadınların kuruma ciddi katkılar sağladığını aktaran Gözelbey, tüm kadınların gününü kutlayarak, "Evlat yetiştirenler, bu ülkeye faydalı insan yetiştiren anne ve kadınlar toplumun en değerli varlıklarıdır, bunun bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in bir dünya kenti olması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Güzelbey, kadın-erkek bütün personelin bu başarının mimarları olduğunu kaydetti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak'ın da katıldığı programda, Güzelbey ve Bakbak, personeli tebrik ederek, günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

-Güzelbey, AK Partili kadınlarla bir araya geldi-

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Partili kadınlarla da bir araya geldi.

Seçimlerde AK Parti olarak elde edilen başarının en büyük mimarlarının kadınlar olduğunu belirten Güzelbey, "AK Parti Gaziantep teşkilatının bel kemiğini oluşturan siz değerli kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum" ifadesini kullandı.

Programa katılan teşkilat üyesi kadınlara günün anısına hediye veren Güzelbey, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü'ye de düzenledikleri program ve daveti için teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve ilçe belediye başkanları da programa katılan kadınların "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.

-Kadınlardan sergi-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bir çok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Sanat etkinlikleri kapsamında çoğunluğu Gaziantepli kadınlardan oluşan 25 ressam, resim, seramik ve fotoğraftan oluşan eserlerini sanatseverlerle paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'ndaki serginin açılışına Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile sanatseverler katıldı.

Açılışın ardından sanatçılarla sergiyi gezerek, çalışmaları hakkında bilgi alan Güzelbey, sanatçıları kutladı.

-Jandarma kadınları bilgilendiriyor-

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen, aile içi ve kadına şiddetle mücadele kapsamında başlatılan bilgilendirme etkinliğinin ilki, Yavuzeli ile bağlı köylerden kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda kadın astsubaylar "Şiddetin Tanımı ve türleri", "Şiddetin Nedenleri", "Yanlış İnanışlar", "Haklarım Nelerdir", "Şiddete Uğrayan Bir Tanıdığınıza Nasıl Yardım Edebilirsiniz" konu başlıkları altında katılımcılara bilgi verildi.

Ayrıca katılımcılara içerisinde "Aile içi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet"in önlenmesine yönelik hazırlanan broşür, magnet, sticker ve cüzdan gibi görsel materyaller bulunan çanta hediye edildi.

Muhabir: Zerin Özdilek - Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement