8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

08.03.2014 18:21

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Genel Sekreteri Dr. Sulhan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kadınlarımızın, aile içindeki ve toplum yaşamındaki yerinin anlatılması, karşılaştıkları sorunlara çözüm üretilmesi ve gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla, 8 Mart tarihinin 'dünya kadınlar günü' olarak kutlanmaktadır. Ayrıca kadınlarımızın Aile yaşamında seçkin bir yeri vardır. Dünyadaki gelişmiş birçok ülkeden önce 1930 yılında kadınlarımıza, modern Türkiye'nin mimarları olarak belediye meclislerinde seçilme hakkı tanınmıştır. Kadınlar günü' nün bir amacı da kadınlar arası dayanışma ve kadınların toplumdan olan beklentilerinin vurgulanmasıdır. Dünya, kadınların eli ile değişmektedir. Dünyanın en önemli gelişmelerinde, özel ve anlamlı günlerin hepsinde kadınların verdiği mücadele ve sonunda elde ettiği başarılar görülür. Modern hayatı yaşama çabasının hızlandığı çağımızda, kadının toplumsal, sosyal, ekonomik hayatta ve siyasette mutlaka yer alması temel hedef olmalıdır. Kadınlarımız gelecekte vatandaşlarımızın sorunlarına ortak çözüm getiren, sorumluluğu paylaşan bireyler olarak, demokratik ve sağlıklı bir çevrede yaşamak için yol gösterici olacaktır. Kendi medeniyet havzamıza yabancılaşmadan ve kadınlık değerini layık olduğu düzeye yükselterek çalışma hayatı ile aile hayatını mutlu bir şekilde bütünleştirmiş kadınlarımızın, ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacağına inanıyorum. Çünkü bizim medeniyetimiz kadınlarla hayat bulmuştur, kadını yok sayan toplum, adını yok sayan bir toplumdur. Özverili bir şekilde sağlık camiasına hizmet veren kadınlar başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor ve kadınlarımızın, toplum içinde kendini ifade edebilen bir yaşam tarzına sahip olmalarını diliyorum." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement