"80 Binde Devr-i Alem Parkı"Ndaki Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

"80 Binde Devr-i Alem Parkı"Ndaki Çalışmalar Sürüyor

"80 Binde Devr-i Alem Parkı"Ndaki Çalışmalar Sürüyor

Meram Belediyesince 80 Binde Devr i Alem Parkı"ndaki çalışmalar devam ediyor.

16.12.2013 17:14

Meram Belediyesince 80 Binde Devr-i Alem Parkı"ndaki çalışmalar devam ediyor.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, yaptığı yazılı açıklamada, parktaki çalışmaların yoğun tempoyla devam ettiğini belirtti.

Yılbaşına kadar çalışmaların büyük oranda tamamlanmış olacağını ve 3 ana bölümden birini oluşturan "T-reks" ismini taşıyan yere yerleştirilecek hareketli dinozorların parka gelmeye başladığını ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti:

"165 milyon yıl önce yaşamış ve en büyüğü 12 metre yüksekliğinde 40 metre uzunluğundaki dinozorlar bölümü çok ilgi çekecek. Burası sadece gezi yapılacak park olmaktan öte tarih, bilim, teknoloji ve kültür parkı olacak. Adriyatik Denizinden Çin'e kadar büyük coğrafya üzerinde ecdadımızın kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerinin minyatürleri parkın 'Cihan-ı Türk' bölümünde yer alacak. Maketlerin bulunduğu alanda 6 dille söz konusu tarihi eserler hakkında bilgi verilecek. Masal kahramanlarının bulunduğu bölümde ise ortam canlandırmaları olacak. Osmanlı Kadırgası'nın da yer alacağı bu park, tüm özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'de bir ilk. 120 adet minyatür maketten 81'inin parka yerleştirilmesi yapıldı. 20 dinozor maketi, 19 masal kahramanı konseptinin tamamı parka yerleştirildi. Parkın ağaçlandırma çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Alt yapı çalışmaları bitirildi. Parkımızın genel itibariyle yüzde 95'lik kısmı tamamlanmıştır." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '80 Binde Devr-i Alem Parkı'Ndaki Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement