81. Simav Turizm ve Ticaret Panayırı Başladı - Son Dakika
Yerel

81. Simav Turizm ve Ticaret Panayırı Başladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, bu yıl 81. kez düzenlenen Simav Turizm ve Ticaret Panayırı törenle başladı.

27.08.2013 11:46  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simav ilçesinde, bu yıl 81'inci kez düzenlenen Simav Turizm ve Ticaret Panayırı törenle başladı.

Leylekkürü mevkisinde 192 dekar üzerine kurulan panayır, 323 sabit stant, 56 seyyar stant, 5 çay bahçesi, birer lunapark ve kafeteryadan oluşuyor.

Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, törende yaptığı konuşmada, geçmişte ataların buna benzer etkinlikler gibi önemli bir miras bıraktıklarını söyledi.

Bu etkinliklerin ülkenin büyük bir zenginliği olduğunu belirten Karaboran, şunları kaydetti:

"Bu zenginlik bizim gurur duymamızı teşkil eder ama aynı ölçüde de sorumluluk yükler. Sahip olduğumuz kültürel değerleri ve zenginlikleri en iyi şekilde muhafaza etmek, korumak ve onu bizlerden sonra gelecek genç kuşaklara aktarmak. Bugün Simav Panayırının 81'incisi düzenleniyor. Temennim odur ki bir asra yakındır devam eden bu panayır, ilçemiz, memleketimiz ve çevre ilçelerin de ekonomisine katkı sağlasın. Hep birlikte bu güzel etkinliği bir ömür daha devam ettirelim."

Belediye Başkanı Kasım Karahan da panayırda sosyal ve kültürel etkinliklerin olacağını ve 10 gün devam edeceğini dile getirdi.

Panayır sayesinde vatandaşlara ucuz alışveriş imkanı ile eğlenme fırsatı sunulduğunu anlatan Karahan, "Panayır sayesinde termal turizmde son derece iddialı bir konuma gelen ilçemizin tanıtımı gerçekleşecek. Bu yıl vatandaşlara daha modern bir panayır ortamı ve daha çağdaş alışveriş mekanları sunduk. İlçe ekonomisinin dinamosu olan bu panayır hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından, panayırın açılış kurdelası kesildi.

Törene, Simav Cumhuriyet Başsavcıları Musa Güney, Ozan Azgıt, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, belde belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 81. Simav Turizm ve Ticaret Panayırı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement