ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmeye Çalışılmasıyla İlgili Dava - Son Dakika
Yerel

ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmeye Çalışılmasıyla İlgili Dava

ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmeye Çalışılmasıyla İlgili Dava

Bodrum'da 2011 yılında ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

26.06.2014 16:34

Bodrum'da 2011 yılında ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 8 kişinin yargılanmaları sürüyor.

Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan ve haklarında 16 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen sanıklardan R.K. katıldı. Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 23 Ekim'e erteledi.

Duruşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanıkların avukatı Ahmet Aksüt, mahkemenin duruşmayı eksiklerin giderilmesi için ertelediğini söyledi.

Sanıkların ek savunmalarının istendiğini belirten Aksüt, "Duruşma yine ertelendi. Dosyada eksiklikler var, yazılan yazışmaların tamamlanmadığı görüldü. Diğer sanıklara savunma için süre vermişlerdi. Bunların bir kısmına ulaşılamamış, bunları tamamlayacaklar" dedi.

Aksüt, ABD makamlarından gelecek tanık ifadesinin de beklendiğini anlatarak, tanık ifadelerinin henüz mahkemeye ulaşmadığını kaydetti.

Davada 8 kişinin yargılandığını bildiren Aksüt, "Bu kişilerin bir kısmı Muğla'da, bir kısmı Ankara'da bulunuyor. Ek savunmaların alınması için sıkıntılar var. Bu yüzden duruşma uzuyor" ifadesini kullandı.

Olay

ABD savaş gemisi "Ramage" 20 Ekim 2011'de ziyaret için Bodrum'a gelmiş, gemiden inerek Cumhuriyet Caddesi'nde gezen ABD'li askerlerin başına bir grup tarafından çuval geçirilmeye çalışıldığı iddia edilmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadelerin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, daha sonra bu kişiler hakkında kamu davası açılmıştı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmeye Çalışılmasıyla İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement