ABD'li Tursitler Hasankeyf'e Hayran Kaldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD'li Tursitler Hasankeyf'e Hayran Kaldı

ABD\'li Tursitler Hasankeyf\'e Hayran Kaldı
19.07.2015 14:45

Batmanın antikkent Hasankeyf ilçesini gezen ABD'li turistler, Hasankeyf'e hayran kaldıklarını belirterek, tarihi yerlerin korunmasını istediler.

ABD'li gezginler Antikkentte

Amerika'dan tarihi ilçe Hasankeyf'e gelen gezgin ve tarih araştırmacıları, bölgenin muhakkak korunması gerektiğini belirttiler.

Hasankeyf'in eski uygarlıkları geleceğe taşıyan ve bir Tarih, Kültür kimliği vazifesi gördüğünü belirten Daniel Kenyon, Jonathan McCleery ve yardımcıları, Hasankeyf'İn baraj altında kalmasına bir anlam veremediklerini belirttiler.

Hasankeyf'in korunması ve tanıtılmasıyla ülkenin barajdan daha fazla kazanacağını belirten ABD'li gezginler, yöreye hayran kaldıklarını belirttiler. ABD'lilere, turizm aktivisti Emin Bulut eşlik etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel ABD'li Tursitler Hasankeyf'e Hayran Kaldı - Son Dakika


Advertisement