AÇED, Amanos Dağlarına Doğa Yürüyüşü Düzenledi - Son Dakika
Yerel

AÇED, Amanos Dağlarına Doğa Yürüyüşü Düzenledi

AÇED, Amanos Dağlarına Doğa Yürüyüşü Düzenledi

Hatay Dörtyol'da faaliyet gösteren Amanoslar Çevre Koruma Derneği, Amanos Dağlarının biyo çeşitliliğini tanıtmak için doğa yürüyüşü düzenledi.

03.12.2013 10:57  Güncelleme: 11:00

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde faaliyet gösteren Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) Amanos Dağlarının biyo çeşitliliğini tanıtmak için doğa yürüyüşü düzenledi.

Dernek Genel Sekreteri Sabri Özkan, yaptığı açıklamada, Amanos Dağlarının bünyesinde barındırdığı bitki örtüsü ve doğal yapısını tanıtmak için bu yürüşü düzenledikleri belirtti. Özkan, "Doğa severlerin katıldığı yürüyüşümüz Amanoslarda bulunan Üçkoz Yaylası içinde başladı. Avare tepesinin zirvesin oradan da Bağrıaçık Yaylası park sahasına kadar yaklaşı 7-8 kilometre doğa yürüyüşü gerçekleştirdik" dedi.

Amanos Dağlarında sonbahar coşkusunun ayrı bir güzellik kazandığını vurgulan Özkan, "Amanos Dağlarının terör ile anılan kötü imajını silmek istiyoruz. Uumarım herkes bu güzellikleri doğayı koruyarak yaşar, görür. Bizim duyduğumuz bu coşkuyu yaşamaları için herkesi Amanos dağlarını görmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Çeşitli yaş gruplarının katıldığı gün sonunda Bağrıaçık Yaylası park sahası alanında yakılan kamp ateşi etrafında doğa severler müzik eşliğinde halaylar çektiler.

İskenderun Turkuaz Doğa Yürüyüş Grubu'nun da katıldığı etkinliğe 150 kişinin eşlik belirtildi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AÇED, Amanos Dağlarına Doğa Yürüyüşü Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement