Diyarbakır'ın en önemli tarihi varlıklarından biri olan Surların Urfakapı kısmındaki metal kapının bir süre önce düşmesi nedeniyle trafiğe kapatılan yol, hala ulaşıma açılmadı. Yıllardır trafiğe kapalı tutulan kapıda, halen herhangi bir çalışmanın yapılmaması tepkilere neden oldu.
Hayırseverliğiyle tanınan Yılmaz Acu bu kez Diyarbakır'ın tarih ve kültürüne el attı. Dünya harikası olan surların önemli bir parçası olan Urfakapı'da tam bir 'Rezalet' yaşandığını dile getiren Dermanbaba Yılmaz Acu, "Surlarımız bizim en önemli tarihi varlıklarımızdan biridir. Dünya bizi surlarımızla tanıyor ancak surlarımız hak ettiği değeri görmüyor. Urfa Kapı'daki içler acısı durumu görünce üzüntüden kahroldum. Öğrendiğim kadarıyla metal kapı geçtiğimiz yıllarda bir minibüsün üzerine düşmesi nedeniyle trafiğe kapatılmış. Restorasyon çalışması yapılacakmış ama Yıllardır kimseden herhangi bir ses seda çıkmamış. Düşünebiliyorsunuz bir taş yüzünde yaklaşık 4 yıla yakın bir kapı kapalıdır. Bu ayıp nereye kadar gidecek, görevliler nerede?" diye konuştu.
Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu da Surlar'da inceleme yaptığını ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi"nin belgeleri üzerine bir karar aldığını da sözlerine ekleyen Acu, "Sözde trafiğe kapanan Urfa Kapı yayalar için tehlike saçıyor. Tarih kokan surlar kimin himayesindeyse derhal bu ayıbı kaldırmalıdır. Yol trafiğe kapandı bizde sorun hallolacak diye sevinmeye başladık. Fakat ne onarım var nede ilgilenen var. Bu tarihi eserler, tarihi değerler kimsenin umurunda değil. Turizm açısından çok önemli olan surlar yıkılmaya terk edilmiş durumda. Diyarbakırımıza yakışmıyor, Sözün bittiği yerdeyiz. Artık bizim değil hizmetin konuşması gerekiyor. Yetkililer Bir gün daha beklemeden harekete geçmelidir" diye konuştu.
Son Dakika › Yerel › Acu: Urfakapı Neden Hala Kapalı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?