"Adana'da Engelsiz Hayatlar" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Adana'da Engelsiz Hayatlar" Projesi

"Adana'da Engelsiz Hayatlar" projesinin açılışı yapıldı.

30.09.2013 13:53

"Adana'da Engelsiz Hayatlar" projesinin açılışı yapıldı.

Adana Bilim ve Teknoloji Derneği, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Seyhan Belediyesi ve Çukurova Özürlüler Derneği ortaklığıyla yürütülen projenin açılış ve tanıtım toplantısı, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörlük binasında gerçekleştirildi.

Adana Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Mehmet Oruç, Avrupa Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da desteklenen projede engellilerin üreten ve sürekli gelir elde eden bireyler olarak toplumla bütünleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş da dernek olarak kuruldukları günden itibaren engelli vatandaşların sorunları için çözüm projeleri ürettiklerini belirtti.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ise üniversite, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak projesinde yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Öztürk, "Seyhan Belediyesi olarak hizmet anlayışımız daima insan merkezli hizmet anlayışıdır. Dolayısıyla toplumda en fazla mağdur olmuş kesimlere hizmet ediyoruz" dedi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitelerin halka yönelik projeler üretmesi gerektiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"BTÜ olarak bizim bir sloganımız var. Biz yönümüzü önce Adana'ya sonra bölgemize, sonra da ülkemizin her noktasına çevirdik. Üniversiteler, araştırma, eğitim-öğretim görevlerinin dışında tel örgülerden kurtulup halkla iç içe olmalıdır. Dolayısıyla biz de kamu kurumlarıyla, yerel yönetimlerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla, yani Adana'nın dinamikleriyle sürekli iç içe ve beraber olacağız. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Adana'da Engelsiz Hayatlar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement