Adıyaman'da Ki Vatandaşın %96'sının Sosyal Güvencesi Var - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Ki Vatandaşın %96'sının Sosyal Güvencesi Var

Adıyaman\'da Ki Vatandaşın %96\'sının Sosyal Güvencesi Var

SGK Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, "İlimizde yaşayan vatandaşların yüzde 96'sı sosyal güvenlik şemsiyesi altındadır." dedi.

10.05.2014 11:28  Güncelleme: 11:31

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker, "İlimizde yaşayan vatandaşların yüzde 96'sı sosyal güvenlik şemsiyesi altındadır" dedi.

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanılacak olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleriyle ilgili SGK Adıyaman İl Müdürlüğü'nde birim sorumluları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ömer Eker, 12 Mayıs tarihinde Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlayacak etkinliklerin, hafta boyunca ziyaretler ve toplantılarla devam edeceğini dile getirdi.

Etkinliklerle sosyal güvenlik bilincini yerleştirmek ve kurumu paydaşlarına tanıtmanın, sosyal güvenlik reformunu anlatmayı amaçladıklarını aktardı.

Sosyal güvenliğin vazgeçilmez bir insan hakkı olduğunu, güçlü bir sosyal güvenlik sisteminin oluşumu için kayıt dışı ile hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden Ömer Eker, "Kayıt dışı ile mücadele bizim için çok önemlidir. Sosyal güvenlik sistemindeki parametrelere bakıldığında, kayıt dışı ile mücadelede ve tahsilat oranının arttırıldığında, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin ortaya çıkacağına inanmaktayız. Mücadelemiz, gayemiz ve çalışmalarımız bu yöndedir.

Gelişen ve her geçen gün büyüyen Adıyaman'ımızda 2002 yılında işyeri sayısı bin 771 iken, bu gün itibariyle bu sayı 5 bin 492'ye ulaşmıştır. Yine 2002 yılında SSK'lı çalışan sayısı 12 bin 638 iken, bu sayı 45 bin 348'e yükselmiştir. Bu oranlara göre ilimizde yaşayan vatandaşların yüzde 96'sı sosyal güvenlik şemsiyesi altındadır. İlimizin nüfusu 597 bin 184 iken, sosyal güvenlik kapsamındaki vatandaş sayısı 578 bin 804'tür. Sosyal güvenlik kapsamında aktif çalışanların toplam nüfus oranı yüzde 13.8'dir. Sosyal güvenlik kapsamındaki emeklilerin toplam nüfusuna oranı ise yüzde 6.71'dir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Ki Vatandaşın %96'sının Sosyal Güvencesi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement