Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman\'dan Kısa Kısa

İl Emniyet Müdürü Salmaner, basın mensuplarıyla bir araya geldi

20.09.2013 12:20

Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Salmaner, polisevi bahçesinde düzenlediği tanışma toplantısında, kentte görev yapan basın mensuplarıyla tanıştı.

Emniyet Müdürü Salmaner, toplantıda yaptığı konuşmada, kentte yaşanan asayiş olayları ve trafik sorunu gibi konularda basın mensuplarıyla fikir alışverişi yapmak istediklerini söyledi.

Kende 13 bin matosiklet bulunduğunu ve yaşanan trafik kazalarının yüzde 44'ünün motosikletlerin karıştığı trafık kazaları olduğunu belirten Salmaner, yaptıkları uygulamarla bu kazaların önüne geçmeye çalıştıklarını kaydetti.

Basın mensuplarından sorunların çözümüyle ilgili destek beklediklerini ifade eden Salmaner, basın mensuplarının yaptıkları yayınlarla sorunların çözülmesine katkı sağladığını ifade etti.

"Organik tarım" toplantısı yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Organik tarım"  toplantısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, toplantıda yaptığı konuşmada, organik tarım faaliyetleri ve alternatif ürün üretim teknikleriyle Türkiye'nin tarım sektöründe büyüme sağladığını söyledi.

Doğal yaşamın korunması ve kaliteli ürün üretilmesi için organik tarım projeleri uyguladıklarını belirten Alan, şunları kaydetti: "İpekyolu Kalkınma Ajansı'na ilimiz genelinde bu yıl sunmuş olduğumuz projeyle 100 dekarlık alanda organik badem tesis edeceğiz. Ayrıca il genelinde sürdürmüş olduğumuz 'Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Projesi' kapsamında da 8 bin dekarlık bir araziyi özellikle organik tarım uygulayan çiftçilerimize vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Adıyaman'da 15 bin dekarlık alanda 10 farklı üründe organik tarım üretimi yapıldığını ifade eden Alan, organik dut ve badem üretiminin başladığını diğer ürünlerde ise geçiş sürecinin yaşandığın belirtti.

Konuşmanın ardından çifçilere organik tarımla ilgili sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, GAP İdaresi Adıyaman Sorumlusu Orhan Yaşar, tarım danışmanları ve çiftçiler katıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement