Adü'de Opera Günleri - Son Dakika
Yerel

Adü'de Opera Günleri

Adü\'de Opera Günleri

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından sahnelenen "Carmen" ile "Ali Baba ve Kırk Haramiler" operaları ilgiyle izlendi.

02.05.2012 16:51

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından sahnelenen "Carmen" ile "Ali Baba ve Kırk Haramiler" operaları ilgiyle izlendi.

ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından sahnelenen "Carmen" ile "Ali Baba ve Kırk Haramiler" operaları ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. İlk kez Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı ile dekor ve gösteride kullanılan materyaller açısından ortaklaşa bir çalışma içine girilen konserde, ışık ve olay eserde teatral bir gösteriye dönüştü.

Birinci bölümde G. Bizet'in Carmen Operası'nın en tanınmış melodileri, öğrencilerin oyunculuk ve ses güçleriyle Avrupa ülkelerindeki küçük müzikal grupları aratmayacak başarıda sergilendi. İkinci bölümde Türk bestecisi Selman Ada'nın bestelediği, Şehrazat'ın masallarından Ali Baba ve Kırk Haramiler Operası seyircileri hem güldüren hem de eğlendiren, melodi zenginliğiyle kıpır kıpır oynatan, davul, zil ve tefin kullanıldığı görsel ve duyusal eğlencenin zirveye ulaştığı bir gösteri oldu. Harami grubunun, adeta bir futbol takımı edasıyla karşımıza çıkması, harami başının hakem göreviyle sarı kart ve kırmızı kart göstermesi seyirciyi kahkahalara boğdu.

Gösterinin sonunda öğrencileri tebrik eden Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Nuri Karasakaloğlu, "Bu müzik ziyafeti için emeği geçen tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Bize harika bir gösteri sundular. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nün çoğu zaman bir haftaya birkaç konser sığdırdığını biliyorum ve bundan Eğitim Fakültesi öğretim üyesi olarak büyük memnuniyet duyuyorum. Bu özverili çalışmaları için kendilerine teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Müzikal anlamda adeta bir şölen havasında gerçekleşen gösteriyi sahneye koyan ses eğitmeni Okt. Olcay Şahin de, "Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı'ndan oluşan 32 kişilik bir koroyla 28 Nisan akşamı Pamukkale Üniversitesi'nde büyük bir başarıyla oyunu sergiledik, öğrencilerimle gurur duyuyorum. Başarı, emeği geçen herkese aittir. Bu konserde gösteriye sundukları destekleri için Yrd.Doç.Dr. Reyhan Demir Bağatır, Yrd.Doç. Sinan Şençiçek, Yrd.Doç.Dr. Ceren Saygı, Okt.Dr. Serkan Şeker ve Okt. Zeynep Girgin'e teşekkür ediyorum. Seyircilerimize bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü'de Opera Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement