ADÜ'den Arge Atağı - Son Dakika
Yerel

ADÜ'den Arge Atağı

ADÜ\'den Arge Atağı

ADÜ, Ar-Ge faaliyetlerine katkı sağlama amacıyla Avrupa ve Türkiye'nin en büyük balık üreticisiyle protokol imzalayacak.

03.05.2014 08:53  Güncelleme: 08:47

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Ar-Ge faaliyetlerine katkı sağlama amacıyla Avrupa ve Türkiye'nin en büyük balık üreticisiyle protokol imzalayacak.

Avrupa ve Türkiye'nin en büyük deniz balığı üreticisi Kılıç Deniz Ürünleri firması ile Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Deniz Çoban'ın "Üniversite Sanayi İşbirliği" projesi kapsamında yapmış olduğu danışmanlığa istinaden hazırlanan protokol, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve Kılıç Deniz Ürünleri Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Bozan'ın katılımıyla 6 Mayıs 2014 tarihinde saat 14.30'da ADÜ Rektörlük Senato Salonu'nda imzalanacak.

ADÜ ile Kılıç Deniz ürünleri arasında imzalanacak bu sözleşme kapsamında yaklaşık değeri 300 bin TL'yi bulacak olan "İç Su Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimi" hem öğrenci uygulamalarında kullanılması hem de bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla Kılıç Deniz Ürünleri tarafından kurulacak. Kurulan bu tesiste, başta alternatif iç su balıkları üretimi olmak üzere yeni üretim sistemleri ve alternatif enerji kaynaklarının su ürünlerinde kullanımı araştırılacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement