
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen 'Atık Deyip de Geçersen Kuruyacak, Sahip Çıkarsan Yeşerecek Bu Topraklar' projesinin kapanış toplantısı yapıldı.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlığı, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu tarafından desteklenen ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından finanse edilen 'Atık Deyip de Geçersen Kuruyacak, Sahip Çıkarsan Yeşerecek Bu Topraklar" projesinin bir termal otelde yapılan kapanış toplantısına, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'de 'Çevre aslında insanın her şeyidir' bilincine geç ulaşıldığını, ancak son yıllarda bu konuda yapılan başarılı çalışmalar ile bu sorunun aşılmaya çalışıldığını söyledi.
Vali Balkanlıoğlu, "Hani güzel bir söz vardır: İnsanlar gençliklerini ve bedenlerini öyle heba ederler ki para kazanmak için önce sağlıklarını kaybederler, sonra da para kazanırlar ama bu seferde sağlıklarını geri kazanmak için bu kazandıkları parayı harcarlar. Şimdi insanlar önce para kazanmak için çevreyi bir güzel kirletiyorlar. Sonradan da çevreyi geri kazanmak için muazzam para harcıyorlar. Dünya bunun farkına vardı ama maalesef çok geç vardı. Şimdi kentimizin Türkiye'de bu işlerde öncü kentlerden olması son derece güzel. Animasyon filmini de çok beğendim. Bu tür filmler çocuklara çok güzel bir bilinç aşılar. Ancak filmin devamı da şöyle gelmeli bence. İnsanlarımız çevreyi kirletmeme konusunda yapacakları birçok şey olmasına rağmen basit ihmaller nedeniyle çok fazla maliyet getirecek işler yapıyorlar. Mesela atık yağlarımızı, nasıl olsa sıvı, lavabodan gider diye lavabolara boşaltıyoruz, klozetlere tuvalet kağıdı atıyoruz. İşte bunları arıtmak son derece zor. Çevreyi kirleten hususları basit önlemlerle, su israfının da içinde işlendiği şekilde yeni bir animasyonun daha iyi olacağı kanaatindeyim. Çünkü bazen küçük çocuklar okullarda iyi bir bilinçle ve bilgiyle donatılırsa, velilerine uyarılarda bulunurlar. Bu bilinci çocuklarımıza çok küçükken vermemiz gerekir. Ben Zafer Kalkınma Ajansımızı da hayırlı ve güzel projeyi desteklediği için tebrik ediyorum" dedi.
Programın sonunda Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği tarafından düzenlenen ankete katılan 'çevre gönüllüsü' 10 öğrenciye tablet bilgisayarları Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi. - AFYONKARAHİSAR
Son Dakika › Yerel › Afyonkarahisar'da 'Atık Deyip de Geçersen Kuruyacak, Sahip Çıkarsan Yeşerecek Bu Topraklar' Projesi... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.