Ağrı'daki Terör Örgütü Davası - Son Dakika
Yerel

Ağrı'daki Terör Örgütü Davası

Ağrı'da aralarında bir ilköğretim okulunu yakmaya çalışanların da bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına Erzurum'da devam edildi.

02.04.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da aralarında bir ilköğretim okulunu yakmaya çalışanların da bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına Erzurum'da devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıklar Metin Özmen, Halit Çankaya, Seyithan Erkan, Kemal Kahraman, Serhat Oktay'ın yanı sıra tutuksuz sanıklar Erkan Efe ve Faris Kineş, avukatları ile yakınları hazır bulundu.

Faris Kineş savunmasında, sanıklar Serhat Oktay ve Seyithan Erkan ile aynı öğrenci evinde kaldıklarını, bu nedenle onlarla fotoğrafının olması ve telefonla konuşmasının olağan bir durum olduğunu söyledi.

Kineş, tutuklu sanık Erkan'ın dışarda banyo yapmak istediğini belirtmesi üzerine ev arkadaşı Metin Özmen ile kendisine giysi gönderdiğini belirtti. Bu durumun Erkan'ın okul yakma eylemi öncesi giysi değiştirmek istediği şeklinde yorumlandığını savunan Kineş, iddianın doğru olmadığını ifade etti.

Diğer tutuklu sanıklar da üniversite öğrencisi olduklarını, geçen dönem cezaevinde bulunduklarından dolayı eğitimlerinin aksadığını vurgulayarak, derslerinden geri kalmamak için tahliyelerini talep etti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin bir okulu yakmak istediklerine yönelik somut bir delilin olmadığını, yanlış yorumlanan telefon konuşmaları nedeniyle suçlandıklarını ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, tutuklu 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamına, bazı sanıkların evlerinde ele geçirilen kitapların yasak yayınlar arasında olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazının cevabının beklenmesine karar vererek, dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

-Olay-

Alınan bir istihbaratı değerlendiren Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Kasım 2012'de kent merkezindeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nu yakmaya çalışan 3 kişiyi ellerinde benzin bidonu, eldiven, kar maskesi ve molotofkokteylleriyle suçüstü yakalamış, ardından devam eden operasyonlar kapsamında terör örgütüne üye oldukları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirlenen 4 kişi daha gözaltına almıştı. - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'daki Terör Örgütü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement