Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Ahilik ortaya koyduğu temel ilkeleriyle, toplumda yaşayan her kesimi kaynaştıran, bütünleştiren ve millet olma bilincini tüm toplumlara yayan sitemdir" dedi.
Şeker, Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Ahilik'in yaklaşık bin yıldır süregelen bir gelenek olduğunu söyledi.
Ahilik'in kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına geldiğini ifade eden Şeker, "Ahilik kurumunun kurucusu Ahi Evran'dır. Bir toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli unsur müşterek değerlerin korunmasıyla mümkündür. Ahilik ortaya koyduğu temel ilkeleriyle, toplumda yaşayan her kesimi kaynaştıran, bütünleştiren ve millet olma bilincini tüm toplumlara yayan sitemdir. Ahilik Haftası'nın ülkemize ve tüm insanlığa bereket getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Daha sonra Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Mustafa Aykaç ve Şeker, tarafından "Yöresel meslek gruplarına ait el sanatları sergisi" açıldı.
Sergi, Ahilik Haftası boyunca açık kalacak. - Kırklareli
Son Dakika › Yerel › Ahilik Haftası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.