Antalya'da Yılın Ahisi Selahattin Çetin Seçildi - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Yılın Ahisi Selahattin Çetin Seçildi

Antalya\'da Yılın Ahisi Selahattin Çetin Seçildi

Antalya'da yılın ahisi, 49 yıldır ayakkabı imalatı yapan Antalya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Selahattin Çetin seçildi.

22.09.2014 15:53  Güncelleme: 18:12

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören gerçekleştirildi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Osmanlı Devleti döneminde uygulanan ahilik sisteminde amacın fiyatları ve kaliteyi garanti altına almak olduğunu söyledi.

Günümüzde esnafın toplumun önemli bir kesimini ve orta sınıfın en önemli dayanaklarından birini oluşturduğunu belirten Öztürk, esnaflığın köklü geleneklere dayandığını, ahilik geleneğinin de bu açıdan önemli olduğunu ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ahilik kavramının 365 gün yaşatılması gereken önemli bir değerler silsilesi olduğunu söyledi. Ahilik kavramının ne kadar önemli olduğunu anlamak için geçmişe bakılması gerektiğine işaret eden Türel, "Ahilik, bir imparatorluğu bir arada tutabilecek kadar güçlü, bir başka imparatorluğun da kurulmasına vesile olacak kadar çok önemli bir meseledir" dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ise ahiliği büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olan Türkiye'de ölümsüz bir ışık kaynağı olarak gördüklerini belirtti.

Yılın ahisine "ahilik kaftanı" giydirildi

Konuşmaların ardından Vali Öztürk, "yılın ahisi" seçilen ve 49 yıldır ayakkabı imalatı yapan Antalya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Selahattin Çetin'e "ahilik kaftanı" giydirip, plaket verdi.

AESOB çalışanları tarafından hazırlanan ve ahilik kültürünü anlatan "Şet kuşatma" etkinliği ile çeşitli gösteriler yapıldı.

Etkinlikler, Sobacılar Çarşısı'nda gerçekleştirilen geleneksel etli pilav ikramı ile devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Yılın Ahisi Selahattin Çetin Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement