Aile Okulu'nda Beşinci Hafta Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Aile Okulu'nda Beşinci Hafta Tamamlandı

Aile Okulu\'nda Beşinci Hafta Tamamlandı

MEK’in Aile Okulu’nun beşinci hafta derslerinde İslam’da aile kavramı anlatıldıKocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK)’nın "Aile Okulu" projesi, 5. Haftayı da tamamladı.

05.12.2015 13:09

KO-MEK'in Aile Okulu'nun beşinci hafta derslerinde İslam'da aile kavramı anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK)'nın "Aile Okulu" projesi, 5. Haftayı da tamamladı. "Aile Okulu" projesiyle toplumun ve aile yapısının korunması için birçok etkinlik gerçekleştiren KO-MEK'te kursiyerlere verilen eğitimler devam ediyor. Aile Okulu projesi kapsamında gerçekleştiren programların 5. haftasına bu kez Kocaeli Merkez Vaizi Servet Yalçın katılarak "İslam'da Aile" kavramı üzerinden kursiyerlere seminer verdi. Dr. Şefik Postalcıoğlu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminere KO-MEK birim sorumlularının yanı sıra çok sayı da kursiyer katıldı.

Kandıra, Kartepe, Başiskele Gölcük ve Karamürsel ilçelerinin KO-MEK kursiyerlerinin katıldığı seminer, oldukça samimi bir ortamda gerçekleşirken, kursiyerler Vaiz Servet Yalçın'ın anlattıklarını dikkatlice dinleyerek not aldı. "İslam'da Aile" konusunda katılımcılara eğitim veren Servet Yalçın, günümüzde kullanılan "karşıt cins" kelimesinin yanlış olduğunu ifade ederek, " Kuran-ı Kerim'de kadını cinsinizden yarattık diyor, yani önce Hz. Adem babamız sonra da Hz. Havva annemiz yaratıldı" dedi.

İnsanlık tarihinin aileyle başladığını belirten Servet Yalçın, bunu anlamanın Kuran-ı Kerim'de iki yolu olduğunu ifade etti. 1. yol olarak 'yalnızlık Allah'a mahsustur' ayetini örnek veren Yalçın, insanların doğuştan medeni doğduğunu ifade ederek, "İnsanlar savunma barınma ve üreme içgüdülerinden dolayı asla yalnız yaşayamazlar" dedi. Yalçın ayrıca, "Aileyi tanımladığımızda karşımıza şu gerçek çıkıyor" diyerek, ailenin insanın yalnızlığını giderdiği bir ortam olduğunu sözlerine ekledi. "İnsanlar dünyaya eğitimli olarak gelir" diyen Yalçın, bunun içinde insanlardaki içgüdü yani sevk ve idare örneğini vererek, "İnsanlık tarihinin aileyle başladığının ikinci kanıtıdır" ifadesini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile Okulu'nda Beşinci Hafta Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement