AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Nilüfer İlçe Teşkilatında Mahalle Başkanlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Nilüfer İlçe Teşkilatında Mahalle Başkanlarıyla Buluştu

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Nilüfer İlçe Teşkilatında Mahalle Başkanlarıyla Buluştu

AK Parti Bursa teşkilatlarında mahalle başkanlarının da katılımıyla yapılan gündem değerlendirme toplantıları sürüyor.

12.07.2012 17:11

AK Parti Bursa teşkilatlarında mahalle başkanlarının da katılımıyla yapılan gündem değerlendirme toplantıları sürüyor. İl Başkanı Sedat Yalçın bu amaçla Nilüfer Teşkilatı'nda mahalle başkanlarıyla buluştu. İl Başkanı Sedat Yalçın, "Nilüferlilere bu ülke için doğru işler yaptığımızı anlatmalıyız" dedi.

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı'ndaki toplantıya Yalçın'ın yanında, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İl Teşkilat Başkan Yardımcısı Embiya Akkuş, İl Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Emine Yavuz Gözgeç, İl Ekonomik İşler Başkanı İbrahim Okur ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Gülten Kapıcıoğlu ile çok sayıda mahalle başkanı katıldı. Toplantıda Odunluk, Beşevler, Konak, Çamlıca, Üçevler, Demirci, Çalı, Kayapa, Tahtalı, Maksempınar, Görükle, Gölyazı, Atlas, Hasanağa, Unçukuru, Güngören ve Kültür mahallerinin başkanları hazır bulundu.

Mahalle başkanlarıyla düzenlenen toplantıların 4'üncüsü gerçekleştirdiklerini anımsatan İl Başkanı Sedat Yalçın, yerel seçim çalışmaları yoğunlaşmadan teşkilatla buluşmak, hem Türkiye, hem Bursa gündemini değerlendirmek ve parti performansını gözden geçirmek amacında olduklarını aktardı.

12 Haziran genel seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini ve bu bir yılda ana gündem maddesi olarak yeni anayasa konusunun öne çıktığını söyleyen Yalçın, şöyle konuştu:

"AK Parti seçimlerden sonra tek başına iktidar oldu ama halk tek başına anayasayı değiştirme yetkisi bize vermedi. Yeni anayasa ile ilgili olarak TBMM'de eşit üyelerle temsil edilen bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon samimi bir çalışma içine girdi. O masadan kalkan siyasi parti önümüzdeki seçimde çok zor duruma düşebilir. Hangi siyasi parti Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan kalkarsa millete kendini izah edemez. Bu nedenle mutlaka çözüm üreterek o masadan kalkmaları lazım."

İl Kongresi'nden sonra kurulan Yeni Anayasa ve Hukuk Komisyonu'nun çalışmalarına da değinen Yalçın, "Bu komisyonumuzun amacı anayasa konusunda bir farkındalık yaratmak. Komisyonumuza böyle bir görev verdik. Kurduğumuz bu komisyon bazı kritik konuları tartışmaya açacak" dedi.

Meclis'te son dönemde çıkan önemli kanunlar hakkında da mahalle başkanlarına bilgi veren Başkan Yalçın, 4+4+4 eğitim sisteminin Türkiye'ye çok yararlı olacağına vurgu yaparak, "Türkiye AK Parti üzerinden 2023 yılına randevu verdi. İhracatımız 2023 yılında 500 milyar dolar olacak. Bu ihracatımız kadar üretim yapmamız anlamına geliyor. Hedeflediğimiz bu üretimi yapmak en çok teknik elemana ihtiyacımız var. Bu sistemde çıkıyor mu? Hayır… 4+4+4 ile ihtiyacımız olan teknik elemanı yetiştirecek sisteme geçiyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında kentsel dönüşüm sürecine de değinen AK Parti İl Başkanı Yalçın, planlanan dönüşüm sırasında AK Parti Bursa İl Teşkilatına büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Kentsel dönüşümün sadece inşaat projesi değil, sosyal bir proje olduğunun vurgulayan Yalçın şöyle devam etti:

"Vatandaşın sosyal ortamı dikkate alınarak dönüşüm gerçekleştirilecek. Bursa'nın tarihsel yapısını bozmadan ve yeni merkezler oluşturarak bu kentsel dönüşüm mutlaka gerçekleşecek. Bu proje ile öncelikle afet riski altındaki binalar dönüştürülecek. Bu dönüşüm uzun yıllar alabilir. Kentsel dönüşüm projesi Türkiye'nin en önemli yerel yönetim projesidir. Kentsel dönüşümü gerçekleştirecek tek parti AK Parti'dir. İnanıyorum ki gelecek nesillere bırakacağımız güzel bir Bursa ortaya çıkacak."

Üye katılım çalışmaların hızla devam ettiğini de aktaran Başkan Yalçın, vatandaşı AK Parti'ye üye yapmak için AK Parti'nin 10 yılda yaptıklarını anlatmak gerektiğini söyledi. Yalçın, Türkiye'nin hangi büyük badirelerden çıktığını anlatılması halinde vatandaşların AK Parti'ye üye olacağını söyledi.

AK Parti'nin Nilüfer'de 1'inci parti olduğunu ifade eden İl Başkanı Sedat Yalçın, mahalle başkanlarından belediye başkanlığı seçimlerine yönelik çalışmalarına yoğunlaşmalarını istedi. Yalçın bu amaçla Nilüfer'de yerel seçim hazırlıklarını oluştururken Nilüferlilere AK parti öncesi iktidar dönemlerinde Türkiye'de yaşanılan somut olayları hatırlatmak gerekliliğine işaret etti. Bu dönemlere ilişkin 30 civarında soruyu mahalle temsilcilerine yönelten İl Başkanı Sedat Yalçın, halkın bu soruların cevaplarını AK Parti iktidarları sırasındaki olumlu gelişmelerle günlük hayatlarında yaşadıklarını hatırlattı. Yalçın'ın toplantıda mahalle başkanlarına yönelttiği soru ve cevapları bir bütün olarak süreç içerisinde kamuoyuyla paylaşacağı da ifade edildi. "Nilüferlilere bu ülke için doğru işler yaptığımızı anlatmalıyız" diyen Yalçın, ortaya konacak proje ve hizmetlerle Nilüfer'de AK belediyecilik farkının halka anlatılmasını istedi.

Toplantıda daha sonra mahalle başkanları sorumluluk alanlarındaki parti çalışmalarını özetleyip öneri ve taleplerini İl Başkanı Sedat Yalçın'a aktardı. Başkan, il yöneticileri ve mahalle başkanları, Nilüfer'de bugüne kadar yapılmış ve yapılmamış hizmetler üzerine istişarede bulunup, önümüzdeki süreç için gerekli parti stratejisinin belirlenmesinde kullanılacak fikirleri ele aldı.

Nilüfer'deki toplantı İl Başkanı Sedat Yalçın ve İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız'ın mahalle başkanlarıyla tek tek fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

(AOA-

12.07.2012 16: 51: 56

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Nilüfer İlçe Teşkilatında Mahalle Başkanlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement