AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar."İslahiye ve Nurdağı'da Yapılacak Projelerle Bölgenin... - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar."İslahiye ve Nurdağı'da Yapılacak Projelerle Bölgenin...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, İslahiye ve Nurdağı'da yapılacak projelerle bölgenin kaderini değiştireceklerini bildirdi.

22.12.2012 18:59

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, İslahiye ve Nurdağı'da yapılacak projelerle bölgenin kaderini değiştireceklerini bildirdi.

Tayyar, İslahiye Ticaret Odası tarafından bir plazada düzenlenen istişare toplantısında, İslahiye Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşuyla ilgili sicilin onaylandığını, gelecek yıl Ocak ayı içinde Resmi Gazete'de yayımlanmasının andından çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Tayyar, yaklaşık bin dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan organize sanayi bölgesi civarındaki arazilerin başlatılan çalışmalarla değer kazandığını kaydetti.

Kahramanmaraş'ta kurulacak Kılavuzlu Barajı ile çalışmalar hakkında bilgi veren Tayyar, İslahiye ve Nurdağı'da yapılacak projelerle bölgenin kaderini değiştireceklerini ifade etti.

Kılavuzlu Barajı'nın yaklaşık 424 milyon liralık proje olduğunu belirten Tayyar, GAP kapsamına alınan projenin inşasına en geç gelecek yıl Eylül ayında başlanmasının planlandığını vurguladı.

Kılavuzlu Barajı konusunda 30-40 yıldır millete "masallar anlatıldığı"na işaret eden Tayyar, bu nedenle de halkı inandırmakta zorluk çektiklerini kaydetti. Tayyar, barajla ilgili çalışmalara İslahiye ve Nurdağı tarafından başlanacağını ifade etti.

Yapılacak okul inşaatları hakkında da bilgi veren Tayyar, 352 ihtiyaç sahibi aile için konutların yapılacağı TOKİ'nin temelinin atıldığını anımsatan Tayyar,

"Fevzipaşa Beldesi'ndeki 360 konutluk TOKİ Konutlarının da ilk etabının ihalesi yapıldı" dedi.

İslahiye Ticaret Odası Başkanı Kemal Vural da, ilçenin kalkınması için neler yapabilecekleri konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, İslahiye Organize Sanayi Bölgesi için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Yılmaz ise Kırsal Kalkınma Projeleri hakkında bilgiler vererek, çiftçilere her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

Çiftçilerin eğitimlerine önem verdiklerini vurgulayan Vural, 2013 yılında İslahiye'ye iki adet güneş enerjili panelli sulama sistemi kuracaklarını kaydetti.

DSİ Gaziantep 202. Şube Müdürü İsmail Kaya da yapılacak Kılavuzlu Barajı hakkında sunum yaptığı konuşmasında, yapılan çalışmaları anlattı.

İstişare toplantısını, Kaymakam Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Malike Uludağ, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, belde belediye başkanları, muhtarlar, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Zekeriye Şimşek/ Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar.'İslahiye ve Nurdağı'da Yapılacak Projelerle Bölgenin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement