AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, "Başbakanımızdan patatesin pazarlanması için istemiş olduğum destek, bu gün itibariyle ihracatın artmasıyla netice buldu" dedi.
Niğde çiftçisinin birinci sorunu olan patates ürün fiyatının düşük olması ve dış pazarlarda pazarlanması için bekledikleri destekle ihracatın arttığını ifade eden Özmen, şunları kaydetti:
"Bu ihracatın hızlı bir şekilde artması üretici fiyatlarına yansıması nedeniyle patates fiyatlarının yükselmesi çiftçinin sezon sonuna kadar yüzünü güldürecek."
Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın patatesin hak ettiği yere gelmesi için kısa, orta ve uzun vadelerde çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Muhabir: Betül Abbak
Yayıncı: İsmail İçer - NİĞDE
Son Dakika › Yerel › AK Parti İl Başkanı Özmen Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.