Akaydın, Kepez-Santral'de Vatandaşlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Akaydın, Kepez-Santral'de Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Akaydın, Kepez-Santral\'de Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Kepez Mahallesi’ndeki toplantıya CHP Kepez Belediye Başkan adayı Erdal Öner ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez-Santral sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı.

18.03.2014 13:51

Kepez Mahallesi'ndeki toplantıya CHP Kepez Belediye Başkan adayı Erdal Öner ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez-Santral sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Vatandaşları tapu öncesi son durumla ilgili bilgilendiren Başkan Akaydın, "Biz TOKİ'ciliğe inanmıyoruz dedik. İşte karşınızda TOKİ'ye hiç bulaşmamış yerinde yeniden yerleşim projesi var. Kentsel dönüşüm de yok bu işin içinde. Bakın İstanbul'da, Ankara'da yaptılar, halkı mutsuz ettiler, halkı yerinden ettiler. Burada öyle bir şey yok" dedi. Vatandaşı yerinden etmeyecek bir çözüm aradıklarını ifade eden Başkan Akaydın, "5 yıl önce sizinle bir taahhütname imzaladık ve bizi çok eleştirdiler. Dediler ki halkı kandırıyorsunuz, oy avcılığı yapıyorsunuz. Bugün alnımızın akıyla karşınızdayız. Ne söz verdiysek hepsini tuttuk. Türkiye'de hiç yapılmamış bir şey yaptık. 5 yıl çalıştık. Ankara'dan uzmanlar getirdik. Burada ofis açtık. Sizlere yaptıklarımızı anlattık. Sizden seçilen bir grup seçildi onlarla konuştuk. Her iki mahalleye de kaç kere geldiğimi unuttum" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL PROJESİ

Planı halka danışarak yaptıklarının altını çizen Başkan Akaydın, şöyle devam etti:

"Kendi projemizde ısrar etmedik. Referanduma gittik. Dedik ki ne isterseniz onu yapacağız. İsteyene arsa tapusu, isteyene daire tapusu şeklindeki karma planı seçtiniz. Gelin planlamayı ada bazında yapalım karlı çıkarsınız dedik. Büyük çoğunluğunuz ada bazında planlama istedi. Sonunda bu bölgede uygulanabilecek Türkiye'nin en güzel projesi ortaya çıktı. Meclis'te destek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Projenin bölgeyi kalkındıracağını da belirten Başkan Mustafa Akaydın, "Önümüzdeki plan Kepez-Santral'in kalkınma projesidir. Yakında inşaatlar başlayacak. Size vaat ettiğim çok güzel bir kent parkı var. 34 adet mahalle arası park mevcut. Toplum merkezleri var. Bu planlamada her türlü ihtiyacınızı karşılayacak alan var. Çok güzel ticari alanlar var. Buraya tahmin ediyorum 1 milyar liralık, eski parayla 1 katrilyonluk yatırım gelecek. Burada bu işler yapılırken Kepez-Santral'in insanları da iş bulacak, istihdam yaratılacak" diye konuştu.

Tapu önünde artık hiçbir engel kalmadığının altını çizen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Bundan sonra dertlenmenize hiç gerek yok. Dedikodulara inanmayın. Belediye Encümeni'nden karar alındı. Size davet yazısı gönderildi. Lütfen gelin Destek Hizmetleri Daire Başkanlığımızda ödeme planı ile ilgili imzalarınızı atın. Çünkü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün ısrarlı olduğu biriktirilmiş borçlar ödenmeden tapuların alınması mümkün değil. Bizle imzalayacağınız bu sözleşme bizim bu konuda ne kadar açık ve dürüst olduğumuz gösteriyor. Artık ne tapu alınması konusunda ne de burada yapacak işler konusunda bir engel yok" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, projeyle Kepez-Santral'de oluşturulacak güzelliğin Kepez'in bütün diğer mahallelerine de örnek olacağını söyledi.

AKAYDIN'A TEŞEKKÜR

Santral Mahalle Muhtarı Bahri Çetin de, "Başkan Akaydın 2009 yılında Kepez ve Santral mahallelerine bir söz vermişti. Bugünde verdiği sözün müjdesini getirdi. 30 yıldır bu mahallenin en büyük sorunu tapuydu. Başkan Akaydın, bu sorunu çözeceğim dedi ve çözdü. Halkım adına çok teşekkür ediyorum.Yıllarca arka planda kalan, seçimden seçime hatırlanan bu mahallelerle Başkan Akaydın yakından ilgilendi. Çok emeği geçti" dedi.

Kepez Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya ise, "Başkan Akaydın 5 yıldır bizi dinledi. Arsa tapusu dedik, oldu. Daire tapusu dedik, oldu. Ada bazında planlama istedik gerçekleşti. Şehirleşme böyle olur. Örnek şehirleşmeyi mahallemize kazandıran Başkan Akaydın ve ekibine teşekkür ediyorum. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi asfaltsız sokak bırakmadı. Fatih Üstgeçidi yaptı. Camimizi onardı. Hizmeti bu dönem gördük" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akaydın, Kepez-Santral'de Vatandaşlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement